NISU SE DOPISIVALI, ALI... / Što spaja Turudića, HDZ i Taylor Swift? SDP im je našao 'lipu' poveznicu

Image
Foto: Patrik Macek, PIXSELL / Facebook, SDP Hrvatska

Na službenom Facebook profilu SDP-a objavili su kratak video s AI fotografijom pjevačice i poigrali se naslovom njezina hita pa na fotografiju dodali natpis 'Shake HDZ off' dok u pozadini svira ubrzana verzija pjesme 'Shake it off'

14.2.2024.
15:46
Patrik Macek, PIXSELL / Facebook, SDP Hrvatska
VOYO logo

Oporba nastavlja negodovati protiv Ivana Turudića koji je izglasan za novog glavnog državnog odvjetnika i na toj će poziciji zamijeniti trenutnu šeficu DORH-a Zlatu Hrvoj Šipek.

Zbog toga su najavili veliki prosvjed ove subote na Markovu trgu, a za njegovu promociju su odlučili iskoristiti "Taylor maniju", odnosno popularnost američke pjevačice Taylor Swift.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Shake HDZ off'

Na službenom Facebook profilu SDP-a objavili su kratak video s AI fotografijom pjevačice i poigrali se naslovom njezina hita "Shake it off" pa su na fotografiju dodali natpis "Shake HDZ off" dok u pozadini svira ubrzana verzija originalne pjesme.

"Dođi u subotu u 11 sati na Markov trg. Pošaljimo kriminalnoj organizaciji poruku da je njihovo vrijeme prošlo! DOSTA JE", napisali su u opisu objave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije toga su objavili još jedan plakat koji prikazuje Ivana Turudića kao marionetu kojom upravlja premijer Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin ranije je u razgovoru za RTL Danas pozvao građane "koji žele drugu, drugačiju i bolju Hrvatsku" da im se pridruže na prosvjedu i kažu dosta "ovome što se Hrvatskoj radi", referirajući se na izbor Ivana Turudića kao novog glavnog državnog odvjetnika usred afere s porukama koje je razmjenjivao s nekadašnjom državnom tajnicom i USKOK-ovom optuženicom Josipom Rimac.

SDP-ovci su očito prepoznali koju moć ima brend ove pjevačice kada se želi privući pozornost velikog broja ljudi i to samo nekoliko dana nakon što je ovogodišnji Super Bowl oborio rekorde gledanosti, a mnogi to pripisuju efektu "Taylor Swift".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
EPSKA NOĆ U VEGASU /

Taylor u ekstazi zbog Travisa i Ushera na koturaljkama: Ovo su najbolji trenuci Super Bowla

Image
EPSKA NOĆ U VEGASU /

Taylor u ekstazi zbog Travisa i Ushera na koturaljkama: Ovo su najbolji trenuci Super Bowla

Efekt Taylor Swift

Naime, otkako je pjevačica u vezi s igračem Travisom Kelceom, porasla je gledanost utakmica američkog nogometa, ali i prodaja brendirane odjeće, ulaznica za utakmice, Kelceovih dresova i podcasta njegova brata.

Nakon što je javnost saznala za njihovu vezu, američki nogomet je dobio neočekivane fanove - swiftiese, a smatra se da je to pridonijelo popularizaciji toga sporta i samog prijenosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličnom su se mišlju vodili i u Bruxellesu kada su zazvali njezino ime uoči izbora za europski parlament.

Potpredsjednik Europske komisije Margaritis Schinas tako je na konferenciji za medije rekao da nitko ne može bolje mobilizirati mlade od mladih. "Nadam se da će netko iz PR tima Taylor Swift pratiti ovu konferenciju i prenijeti joj naš zahtjev", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A "mobilizacija" mladih birača nije ništa novo za Taylor. Prošlog rujna pjevačica je potaknula svojih 272 milijuna pratitelja na Instagramu da se registriraju za glasovanje i, u samo nekoliko sati, stranica Vote.org zabilježila je o više od 35.000 registracija što je povećanje od 23 posto u odnosu na godinu ranije.

POGLEDAJTE VIDEO: Ovo još nikome nije uspjelo: Taylor Swift ispisala povijest na dodjeli Grammyja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo