Tko bi bio bolji predsjednik? /

SDP do grla zakopčan, ali jedinstven: Bernardić i Ostojić u studiju RTL-a Danas u lovu na čelnu poziciju

Tko bi bio bolji predsjednik SDP-a Davor Bernardić ili Ranko Ostojić - članstvo sada ima tjedan dana za ovu odluku. Njih dvoje u drugom krugu unutarstranačkih izbora kreću u lov na čelnu poziciju u stranci

20.11.2016.
18:48
VOYO logo

Davor Bernardić s većom podrškom članstva, može li ju Ranko Ostojić nadoknaditi - možete vidjeti u sučeljavanju kojeg su vodili u RTL-u Danas.

U studiju mi se pridružuju pobjednici unustarstranačkih izbora - po dobivenom broju glasova - pobjednik Davor Bernardić i Ranko Ostojić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kome je od vas čestitao Milanović?

Bernardić: Pa čuli smo se, ali to nisu razgovori koje prepričavam. Nikad nisam pa i neću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostojić: Ista stvar. Čuo sam se telefonom sa Zoranom. To su razgovori koji ostaju među nama. 

Tko vas podržava?

Bernardić: Podržavaju me članovi i članice SDP-a. Ja sam oduvijek bio jedan od njih, iz baze SDP-a, hvala svima koji su mi dali podršku kao i onima koji će to napraviti u drugom krugu. Svi su meni jednako vrijedni, to je moj moto - SDP jednakih, ja sam samo prvi među jednakima. Zaista ne znam tko me sve podržava.

Gospodine Ostojiću, kako mislite nadoknaditi ovu razliku u glasovima članstva?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostojić: Niti sam tražio, niti zbrajam tako. To je šest glasova, a oni neće odlučiti ove izbore. Članice i članovi će ovaj put u potpuno novoj utakmici odlučiti tko će biti novi predsjednik SDP-a.

Ove izbore zovete velikom pobjedom SDP-a, a izašlo je manje od 50 posto članova stranke, kako ćete probuditi uspavane birače ljevice kad ni članovi SDP-a ne izlaze na birališta?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardić: To je općenito problem stranke. SDP-u, ljevici fali motivacije, a to je jedna od platformi onoga što ćemo napraviti u stranci. SDP treba otvoreni dijalog s društvom, biti spreman na kritiku i vratiti povjerenje u članove i članice te dati im priliku da daju svoj doprinos. Ako dobijem izbore, uključit ću sve svoje protukandidate u jači i moderniji SDP i vrlo skoro ćemo na sljedećim parlamentarnim izborima preuzeti vlast. Kad god se mijenjao SDP, mijenjala se i Hrvatska, a vidite i sami da naši protivnici nisu sposobni napraviti promjene.

Ostojić: Nema nikakvih skrivenih aduta, ovo je prigoda i da ovakvim razgovorima pokažemo javnosti da SDP ne radi incidente te da se međusobno slaže. Javnost treba znati da smo imali bolju izlaznost nego HDZ na unutarstranačkim izborima. 

U studiju nam se pridružio i naš politički novinar Hrvoje Krešić koji godinama prati SDP. Naš reporter je analizirao s kojim će problemima suočiti novi šef SDP-a te priupitao Bernardića i Ostojića za mišljenje i stav. Njihove odgovore pogledajte u prilogu!

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo