nezadovoljstvo sve veće /

Igre prijestolja u SDP-u: hoće li Davor Bernardić izdržati sve glasnije kritike?

Bernardića se najviše napada zbog lošeg rezultata liste u Zagrebu iz kojeg i on dolazi

24.5.2017.
18:59
VOYO logo

Dan uoči Predsjedništva SDP-a, iz središnjice je konferenciju za novinare o izbornim rezultatima održao šef SDP-ova izbornog stožera, koji je pokušao utišati unutarstranačke kritičare aktualnog predsjednika Davora Bernardića.

Krajem prošle godine Davor Bernardić pobijedio je Ranka Ostojića u drugom krugu i postao novi predsjednik SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šest mjeseci poslije, usred bitke 68-ero SDP-ovaca za pobjedu u drugom krugu lokalnih izbora, krenuli su javni napadi na Bernardića.

"Potrebne su nam promjene – i to hitno! (...) I ovi rezultati su posljedica tog nerada i nerazumijevanja članova i građana. „Honeymoon is over“– od vodstva se traže rezultati", poručuje Mirando Mrsić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj SDP-ovog izbornog stožera nezadovoljnicima poručuje da se suzdrže od komentara bar do kraja izbora.  

"Oni kolege koji neće prihvatiti ovaj apel i ovaj poziv stranački ne mogu očekivati našu podršku u budućem razdoblju", poručuje Željko Kolar.

"Ne raspada se SDP, ali raspast će se ambicije bez pokrića svih onih koji nisu u stanju pričekati drugi krug izbora. Zajedno smo SDP, drugovi i drugarice. Smirite ambicije i usmjerite energiju da SDP u drugom krugu pobijedi što je moguće više", dodaje Željko Jovanović.

Bernardića se najviše napada zbog lošeg rezultata liste u Zagrebu iz kojeg i on dolazi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da, on je bio šef zagrebačkog SDP-a do prije 6 mjeseci, zasigurno je djelom odgovoran i za taj rezultat, ali zadnjih 6 mjeseci se ne bavi niti operativno, niti taktički niti strateški gradom zagrebom, to će gradski odbor raspraviti, uvjeren sam da ćemo detektirati problem", jasno će Rajko Ostojić.

No velikih gubitaka u odnosu na prošle lokalne izbore, kaže Ostojić - nema. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bile su najave da će biti potpuni potop SDP-a, ja ne bih to tako nazvao, međutim ono što se vidi je da postoji jedna velika kadrovska kriza u SDP-u BLIC Ono što je zapravo nezamislivo u jednoj stranci  da umjesto da se rješava na stranačkim tijelima da kroz medije se šalju određene poruke”, ističe Višeslav Raos.

Najzvučnije ime koje zazivaju Bernardićevi oponenti je Zvonimir Mršić koji se uopće ne izjašnjava o pozivu da preuzme stranku. Jedan od njegovih najbližih suradnika trči trku za koprivničkog gradonačelnika i poručuje. 

"Nakon toga se svi skupa zatvoriti, reći si što imamo i početi stvarati jedan novi SDP.

Na čelu tog novog SDP-a vidite li gospodina Mršića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zvonko Mršić je definitivno osoba koja ima i velik politički potencijal i iskustvo i veliko gospodarsko iskustvo", kaže vd. gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić.

Igre prijestolja u SDP-u pod velikim su opterećenjem lokalnih, ali i mogućih izvanrednih parlamentarnih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo