'Jasan stav HNS-a' /

Saucha i HNS-ovci se sastali s premijerom o HOS-ovoj ploči u Jasenovcu

Prvi put otkako je zgradu Vlade napustio pod teškim optužbama koje su mu promijenile život pa i politički smjer, nekadašnji SDP-ovac Tomislav Saucha ušao je u tu zgradu

21.6.2017.
18:57
VOYO logo

Saucha je bio rame uz rame sa zastupnicima HNS-a, s kojima danas u sabornici sjedi desno od centra i s kojima čini većinu potrebnu HDZ-ovoj vlasti. O čemu su točno razgovarali s premijerom - nije poznato. Tek otkrivaju da je bilo riječi i o HOS-ovoj ploči u Jasenovcu. O tome se očitovao i ministar uprave.

"Interpelacija od strane Hrvatskog sabora upućena je u hrvatsku Vladu. Hrvatska Vlada je zadužila Ministarstvo uprave da pripremi odgovor koji će Ministarstvo uprave proslijediti Vladi, Vlada će ga usvojiti i uputiti u sabor. Dakle, odgovor će biti jasan, je li postavljanje takve ploče u skladu s hrvatskim pozitivnim zakonima i Ustavom ili nije", izjavio je Lovro Kuščević (HDZ), ministar uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na tome se već radi. Saznat ćete na koji način. O odluci Ministarstva uprave nije bilo govora na ovome sastanku, pa ne mogu kazati precizno, ali ono što je bilo je vrlo jasan stav što mislimo o takvim pločama i takvim obilježjima", kazao je Milorad Batinić (HNS), saborski zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo