sastanak s premijerom / Sastanak u Banskim dvorima završio pomirljivo, Vrdoljak: 'Koalicija je stabilna'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Vrdoljak je istaknuo da je sastanak prošao u odličnoj atmosferi te da su na dobrom putu

6.4.2018.
21:12
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Završio je sastanak Ivana Vrdoljaka (HNS) i premijera Andreja Plenkovića u Banskim dvorima u pomirljivom tonu. Vrdoljak je istaknuo da je sastanak prošao u odličnoj atmosferi te da su na dobrom putu.

"Razgovaralo se i o članovima ERS-a i na dobrom smo putu. Koalicija je stabilna. Konstatirali smo da je u javnosti stvorena tenzija, a atmosfera je zapravo bila odlična. Kroz sljedećih dan-dva će se donijeti odluka, a premijer će sazvati PSP i donijet će se odluka na zadovoljstvo svih", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PRETHODNO: Vrdoljak stigao u Banske dvore: hoće li Plenković pasti na kurikularnoj reformi?

Stigao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u Banske dvore u pratnji Srećka Ferenčaka na sastanak s premijerom Plenkovićem, a na kojem se očekuje dogovor oko toga tko će biti voditelj Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme. Poručio je da HNS neće dopustiti zaustavljanje kurikularne reforme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Plenković je ranije rekao da provedba kurikularne reforme nije tema oko koje bi se trebali preglasavati, nego nalaziti rješenje koje će omogućiti funkcionalni nastavak obrazovne reforme. Pri dolasku u Banske dvore kratko je poručio: "Sve će biti u redu".

Divjak: Ja sam svoje već rekla, od toga ne odustajem

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok u Banskim dvorima o natječaju za Ekspertnu radnu skupinu razgovaraju Andrej Plenković i Ivan Vrdoljak, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak stigla je u sjedište HNS-a i u izjavi za N1 poručila kako je ona svoje već rekla i da od toga ne odustaje.

Ministrica Divjak javno je rekla da ne želi na mjestu voditelja ERS-a vidjeti Matka Glunčića, a HNS tvrdi da bi njegovim imenovanjem bilo zaustavljeno eksperimentalno, a zatim i cjelovito uvođenje kurikularne reforme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja radim svoj posao, a moje je da uvedem reformu u škole, sve ono što smo obećali, a ovo je konzultacija. Na temu obrazovne reforme. Ovdje su konzultacije s HNS-om da vidimo kako ćemo sada dalje, ja sam sigurno tako dugo dok je moja ekipa u Ministarstvu mi ćemo i dalje raditi. U ponedjeljak krećemo s edukacijama. Sigurna sam da ćemo uspjeti to odraditi. Mi radimo normalno", kazala je Divjak.

Državni tajnik u Ministarstvu obrazovanja Matko Glunčić upozorio je da treba dovesti do poboljšanja uvjeta provođenja eksperimentalnog programa u osnovnim i srednjim školama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Nisam bio protiv uvođenja eksperimentalnog programa nego sam bio jednostavno protiv ovako brzinskog uvođenja jer mislim da bi neke stvari trebalo poboljšati. Mislim da je to uloga ekspertne radne skupine da radi na tim stvarima koji će dovesti do poboljšanja uvjeta provođenja eksperimentalnog programa u osnovnim i srednjim školama", rekao je novinarima Glunčić.

U vezi njegova očitovanja da eksperimentalna provedba nije pripremljena kako treba,  Divjak tvrdi da je pripremljena, a da Glunčić nije bio upućen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da se u međuvremenu uputio. Ja sam svoje rekla već ranije i od toga ne odustajem", rekla je Divjak.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo