PRIPREMNA SJEDNICA / Sastalo se Povjerenstvo za Agrokor: nakon prepirke članova pripremna sjednica zatvorena za javnost

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

SDP-ov Gordan Maras bio je protiv zatvaranja sjednice za javnost, a njegovo mišljenje dijeli i Mostovac Nikola Grmoja

26.10.2017.
13:50
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Danas u 13 sati započela je pripremna sjednica Istražnog povjerenstva za Agrokor kojom predsjeda Orsat Miljenić iz SDP-a. Na samom početku sjednice krenule su prepirke između članova trebali sjednica biti javna, s obzirom da je to bio zahtjev medija.

SDP-ov Gordan Maras bio je protiv zatvaranja sjednice za javnost, a njegovo mišljenje dijeli i Mostovac Nikola Grmoja. Milijan Brkić iz HDZ-a rekao je kako trebaju biti odgovorni. Ako smo prošli put dogovorili, sjednice od 3.11. trebaju biti otvorene. Javnost je i prošli put bila zainteresirana, ali su mediji izašli sa sjednice nakon početnog snimanja. Budimo odgovorni, ne prepuštajmo ove rasprave jeftinom populizmu, ne mijenjajmo stavove. Ovo je pripremna sjednica, a kad krene rad Povjerenstva 3. studenog, onda će javnost biti tu", rekao je Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS-ovca Stjepan Ćuraj rekao je kako nema problema s medijima te je istaknuo kako se drugačije radi kada mediji nisu prisutni. Miljenić je rekao kako sve duže traje kada su mediji prisutni te da postoji odredba Zakona prema kojoj je sjednica u teoriji javna, osim ako nije odlučeno drugačije. Miljenić je predložio da "mediji napuste sjednicu na prve dvije točke dnevnog reda jer su one tehničke naravi, a nakon toga, kada će imati izglasan poslovnik, dogovorit ćemo se što ćemo i kako ćemo dalje", no prijedlog mu nije prošao te se pristupilo glasanju.

Članovi povjerenstva u konačnici su glasali o tome treba li sjednica biti javna. HDZ i HNS glasovali su za izbacivanje medija sa sjednice Povjerenstva, Nikola Grmoja, Ivan Lovrinović i Gordan Maras bili su protiv, dok je Orsat Miljenić bio suzdržan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike