'Sanaderu su prijetili, ali ne mafijaši'

2.3.2012.
14:44
VOYO logo

''U medijima se pojavilo četiri ili pet varijanti i nagađanja zbog čega je bivši premijer Ivo Sanader odstupio sa svoje dužnosti. Po mome mišljenju, nijedna od navedenih nije stvarni uzrok. Istina je da je sigurno bivšem premijeru bilo zapriječeno, bio je upozoren, praktički ucijenjen, da mora otići. Ne od mafije nego iz političkih krugova izvan Hrvatske, i to zbog štete koju je nanio određenim strateškim interesima jednoj velikoj europskoj zemlji. I pritom se moguće osobno okoristio'', rekao je predsjednik HSP-a Daniel Srb.

Dodao je kako je Sanaderov slučaj dobar primjer kako velike europske zemlje, narodi koji znaju kako se vodi država, ne dopuštaju da se ugrožavaju njihovi strateški interesi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nažalost, mi nismo zemlja koja je dosegla takvu razinu odgovornosti u politici i prema politici da bismo funkcionirali na takav način'', komentirao je.

Na novinarsko pitanje da pojasni na koju zemlju misli, odnosno je li riječ o Njemačkoj, Srb je kratko odgovorio: ''Zaključite sami!''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je Sanader kriv onda se radi o veleizdaji

Predsjednik HSP-a osvrnuo se i na najnovija uhićenja hrvatskih branitelja, za koja tvrdi da su još jedan dokaz kontinuiranog progona branitelja, te na posljednje svjedočenje Damira Polančeca na suđenju Sanaderu.

''Iskaz bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca oko prodaje INA-e dokazuju koliko je dvolična i licemjerna hrvatska politika bila, koja je čak u jednom trenutku iskoristila Fond hrvatskih branitelja kako bi se prodala INA, a zapravo sakrila činjenica da se time Mađarima daju ustupci u kompaniji koja je od iznimnog nacionalnog i strateškog interesa. Ako se pokaže točnim da je bivši premijer uzeo mito od 10 milijuna eura, za što je optužen, onda je to veleizdaja. Za Hrvatsku je u strateškom smislu gubitak INA-e teži poraz nego privremeni gubitak nekog teritorija. Hrvatska vlada bila je dužna zahtijevati od Državnog odvjetništva blokadu imovine INA-e do završetka sudskog procesa Ivi Sanaderu, ali Vlada nije imala hrabrosti to učiniti i ponovno je propustila zaštiti hrvatske strateške interese'', zaključio je Srb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo