SANADER MORA VRATITI 17 MILIJUNA KUNA, ŠTO MU DRŽAVA MOŽE OVRŠITI? / Luksuzna vila, stanovi, zemljišta, umjetnine...

Image
Foto: Robert Anić / PIXSELL

Za vraćanje 17 milijuna kuna državi, bivši premijer Ivo Sanader imat će na raspolaganju dva tjedna po primitku pisane presude za 'aferu Planinska'

6.4.2019.
10:23
Robert Anić / PIXSELL
VOYO logo

Prema presudi Županijskog suda u Zagrebu, koju je ovoga tjedna potvrdio i Vrhovni sud, bivši premijer i bivši predsjednik HDZ-a Ivo Sanader proglašen je krivim u "aferi Planinska" te osuđen na više od pet godina zatvora, a usto mora državi vratiti više od 17 milijuna kuna koliko je primio kao proviziju za prodaju zgrade u Planinskoj ulici u Zagrebu.

Image
PRESUDA ZA AFERU PLANINSKA - SVI SU KRIVI: /

Sanaderu 4,5 godina zatvora, mora vratiti 17.5 milijuna kn

Image
PRESUDA ZA AFERU PLANINSKA - SVI SU KRIVI: /

Sanaderu 4,5 godina zatvora, mora vratiti 17.5 milijuna kn

Sanader je već odveden na služenje kazne, a za vraćanje 17 milijuna kuna državi imat će na raspolaganju dva tjedna po primitku pisane presude, piše Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prodaja nekretnina, blokada računa, oduzimanje sredstava...

"Sud poziva optuženika, odnosno osuđenika Ivu Sanadera da plati taj iznos u državni proračun. Ukoliko se on ne odazove pozivu da plati u zakonskom roku, onda će se ići s postupkom ovrhe", objasnio je za Novu TV sudac Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu.

Samu ovrhu u ovom slučaju pokreće nadležno državno odvjetništvo. Bivši ministar pravosuđa Orsat Miljenić objašnjava da su rokovi za to dugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imate tu postupak prodaje nekretnina, koji se vodi preko Fine, postupak blokade računa i oduzimanja sredstava, koji su na računima, ako postoje neke pokretnine to se prodaje", kazao je Miljenić.

Image

04.04.2019., Kozarceva, Zagreb - Ivo Sanader pravomocno je nakon razmatranja Vrhovnog suda osudjen na 6 godina zatvora u slucaju Planinska. Novinari ispred kuce obitelji Sanader.

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Sanaderu blokirana imovina u vrijednosti 23 milijuna kuna

Inače, najvrjednija Sanaderova nekretnina pod blokadom je vila u Kozarčevoj ulici u Zagrebu čija je vrijednost procijenjena na više od šest milijuna kuna. Dvije trećine te vile su u blokadi, kao i stan u Splitu, dva zemljišta na Braču te neke manje nekretnine, što sve skupa vrijedi više oko 8 i pol milijuna kuna, piše Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanaderu je u Hrvatskoj i Austriji blokirano više od 10 i pol milijuna kuna na računima, a umjetnine koje posjeduje procijenjene su na 4 milijuna kuna. U pravosudnim krugovima se spominje kako iznos blokirane imovine bivšeg premijera premašuje 23 milijuna kuna, a sve je to u blokadi još od slučaja Fimi medija.

"S obzirom da je to u potpunosti je imovina okrivljenika, ne bi trebalo biti zapreke da se i taj postupak provede". kazao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo