Ipak, mladi nemaju gdje izaći / Šampion turističke sezone: u prvih osam mjeseci u Rovinj stiglo gotovo pola milijuna turista!

Trgovci se žale da je zbog orijentiranja na elitni i obiteljski turizam Rovinj izgubio sadržaj, pogotovo za mlade koji navečer nemaju kamo ni izaći

28.8.2016.
18:24
VOYO logo

U prvih osam mjeseci u Rovinj je stiglo gotovo pola milijuna turista! Riječ je o gradu koji je uvijek među top 10 odredišta, a čini se da će i ove godine, sedmi put zaredom, biti grad s najviše ostvarenih noćenja. 

Pa ipak trgovci se žale da je zbog orijentiranja na elitni i obiteljski turizam Rovinj izgubio sadržaj, pogotovo za mlade koji navečer nemaju kamo ni izaći. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz vikenda u vikend Rovinj ostvaruje najveći broj noćenja u Hrvatskoj, a ove godine trimilijunto se očekuje se oko 7. rujna, tj. 6 dana ranije no prošle godine.​ 

"Posao ide dobro. Turista ima s raznih strana: Englezi, Austrijanci, Amerikanci, jako nam je dobro", kazala je Patrizia Conti, vlasnica slastičarnice u Rovinju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijatelj mi je preporučio grad, arhitektura je prelijepa, ima puno barova i restorana.

No zbog orijentiranja na elitni i obiteljski turizam, žale se lokalni trgovci, Rovinj je izgubio sadržaj, pogotovo za mlade koji navečer nemaju kamo ni izaći. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, nema prikladnih objekata za prihvat mladih I da im ponudi sadržaj u većernjim satima da se zabave, sretnu, razgovaraju", kazao je Giampiero Cherchi, vlasnik slastičarnice u Rovinju.

I dok su prije radili do 4 kafići sada rade do 2 ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je Rovinj više mjesto za obitelji i za starije. Za mlade čini mi se da baš nekog sadržaja i žao mi je radi toga jer je ipak prekrasan gradić", dodaje Patrizia Conti, vlasnica slastičarnice u Rovinju.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo