Raspudići u okršaju / Sabor raspravljao o promjeni Poslovnika, padale uvrede i teške riječi: 'Javila se namjanje 20 puta, što govori da Poslovnik ne guši demokraciju'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ne trola raspravu HDZ nego Selak Raspudić koja se javlja nakon svake pojedinačne rasprave i govori u trajanju od pet minuta, smatra Josip Borić (HDZ)

27.9.2023.
21:33
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Rasprava o prijedlogu promjene saborskog Poslovnika Marije Selak Raspudić (Most) odužila se u srijedu na cijeli dan budući da su nakon svakog pojedinačnog govora slijedile brojne replike, pozivanje na povrede Poslovnika i opetovana obrazlaganja predlagateljice.

Dok je Selak Raspudić uporno objašnjavala da su promjene Poslovnika potrebne kako bi rad Sabora bio učinkovitiji, a rasprave kvalitetnije, HDZ-ovci su prozivali Mostovce da ima je jedini cilj promocija i skupljanje političkih bodova navodeći kako od izmjena Poslovnika građani neće imati nikakve koristi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UPSIĆ... /

Urnebes u Saboru: HDZ-ovka snimljena u čudnim pozama, a nije falilo niti grimasa tijekom govora kolegice

Image
UPSIĆ... /

Urnebes u Saboru: HDZ-ovka snimljena u čudnim pozama, a nije falilo niti grimasa tijekom govora kolegice

'Ona ponavlja, ponavlja i ponavlja…'

"Činite sve to smo iz jednog razloga, da se dočepate Europskog parlamenta i plaće europskog parlamentarca”, poručio je Jure Brkan (HDZ) bračnom paru Raspudić.

"Ako se ne kandidiram za Europski parlament, hoćete li mi se javno ispričati?”, upitao je Brkana Nino Raspudić (Most), a Selak Raspudić ustvrdila da je očito dobio ulogu „trolati” raspravu i etiketirati jer ih je Ustavni sud „zeznuo” pa je njezin prijedlog došao na raspravu plenarne sjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne trola raspravu HDZ nego Selak Raspudić koja se javlja nakon svake pojedinačne rasprave i govori u trajanju od pet minuta, smatra Josip Borić (HDZ).

"Selak Raspudić javila se dosad najmanje 20 puta i još će, što govori o tome da postojeći Poslovnik ne guši demokraciju ni raspravu, a ona u istupima ponavlja, ponavlja i ponavlja ono što je predložila", ustvrdila je Nada Murganić (HDZ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Alieni su viđeni i u Hrvatskom saboru, a zbog zamrznutih cijena napravljena je i video igrica - Plenkman

Poltroni i štetočine

Mostovi i HDZ-ovi zastupnici tijekom maratonske rasprave međusobno su se „častili” i raznim uvredama, nazivali jedni druge laktarošima, ulizicama, poltronima, štetočinama, populistima POG-ovima itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikša Vukas (Socijaldemokrati) zaključio je kako je sada siguran da Poslovnik treba mijenjati jer je čekao sedam sati i 32 minute kako bi došao na red za izlaganje, da bi nešto mogao reći. "A ni u jednom momentu nije bilo više od 20 zastupnika i zastupnica u sabornici što je poražavajuće", kazao je.

Na dnevnom redu današnje sjednice nalaze još tri točke koje bi zastupnici trebali raspraviti, izbor, imenovanja i razrješenja, izvješće Mandatno -imunitetnog povjerenstva i izvješće glavne državne odvjetnice o radu državnim odvjetništva u 2022. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo