Nabava aviona /

Marić o sastanku Vijeća za obranu na kojem su bili Milanović i Plenković: 'Sve je bilo profesionalno i mirno'

Image
Foto: Ured predsjednika

Dugo očekivani sastanak Vijeća za obranu o ponudama borbenih aviona održan je na Pantovčaku.

20.5.2021.
11:49
Ured predsjednika
VOYO logo

Na Pantovčaku je održana sjednica Vijeća za obranu, na kojoj su se okupili predsjednik Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, ministri Marić i Banožić te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, predsjednik Odbora za obranu Hrvatskog sabora i savjetnik Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost.

Poslije sastanka, a prije sjednice Vlade novinarima je sastanak prokomentirao ministar Zdravko Marić koji je rekao da je sjednica prošla profesionalno i mirno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da ne može još govoriti o odluci: "Sve ćete znati, bitan segment je i financijski, ali bit će objavljeno na vrijeme."

Sa sastanka nisu tako objavljeni nikakvi detalji pa još ne znamo kojoj bi se ponudi Hrvatska mogla prikloniti. Šturo priopćenje koje su odaslali Ured predsjednika i Vlada prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vijeće za obranu je 18. svibnja 2021. održalo svoju 14. sjednicu koju su, sukladno Zakonu o obrani, zajednički sazvali Predsjednik Republike Zoran Milanović i predsjednik Vlade Andrej Plenković i na kojoj je razmotreno pitanje nabave višenamjenskog borbenog aviona za potrebe opremanja Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Na sjednici je Vijeće za obranu razmotrilo zaključke Međuresornog povjerenstva za nabavu višenamjenskog borbenog aviona. Vijeće je zahvalilo Međuresornom povjerenstvu za nabavu višenamjenskog borbenog aviona i Radnoj skupini za stručnu potporu međuresornom povjerenstvu na kvalitetno odrađenom poslu te dalo potporu Vladi u dovršetku postupka odabira višenamjenskog borbenog aviona, za što je nadležna Vlada.

Sjednici su prisustvovali svi članovi Vijeća za obranu: Predsjednik Republike, predsjednik Hrvatskog sabora, predsjednik Vlade, potpredsjednik Vlade i ministar financija, ministar obrane, ministar vanjskih i europskih poslova, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, predsjednik Odbora za obranu Hrvatskog sabora, savjetnik Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo