proizvedeno u rumunjskoj / S tržišta se povlači ulje od konoplje: 'Proizvod nije siguran za prehranu ljudi'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL/ILUSTRACIJA

Ministarstvo je zaprimilo je obavijest o nalazu policikličkih aromatskih ugljikovodika u ekološkom hladno prešanom ulju od sjemena konoplje (500 ml) proizvedenog u Rumunjskoj

12.5.2016.
12:20
Petar Glebov/PIXSELL/ILUSTRACIJA
VOYO logo

Ministarstvo poljoprivrede u četvrtak je priopćilo da se s hrvatskog tržišta povlači ekološko hladno prešano ulje od sjemena konoplje od pola litre, s rokom uporabe do lipnja 2017., a proizvedeno u Rumunjskoj.

Putem EU RASFF sustava Ministarstvo je zaprimilo je obavijest o nalazu policikličkih aromatskih ugljikovodika u ekološkom hladno prešanom ulju od sjemena konoplje (500 ml) proizvedenog u Rumunjskoj za tvrtku Sun & Seed Ltd. iz Velike Britanije, oznake serije L4685 Batch 0003, koji puni Suncokret d.o.o. iz Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio tog proizvoda stavljen je preko tri hrvatske tvrtke putem internetske prodaje i na hrvatsko tržište, navodi se u priopćenju

Analizom proizvoda utvrđeno je da proizvod nije siguran za prehranu ljudi, budući da sadrži policikličke aromatske ugljikovodike u koncentracijama koje prelaze granične vrijednosti definirane Uredbom Europske komisije 1881/2006.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema obavijesti zaprimljenoj od Uprave za unaprjeđenje zdravlja Ministarstva zdravlja, subjekti u poslovanju sa hranom koji su prodavali taj proizvod na području Hrvatske pokrenuli su opoziv tog proizvoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike