RUSIJA I SAD U SUKOBU ZBOG AGROKORA: / 'Američki veleposlanik vrši pritisak pa neka dođu i spase kompaniju'

Image
Foto: Slavko Midžor / PIXSELL

"Smatram da (američki veleposlanik) pokušava učiniti pritisak ili se umiješati. Neka dođu američke banke i spase Agrokor. No, one to ne čine.

8.6.2018.
12:34
Slavko Midžor / PIXSELL
VOYO logo

Veleposlanik Rusije u Hrvatskoj Anvar Azimov kazao je u petak kako je Sberbank spremna odigrati pozitivnu i konstruktivnu ulogu u Agrokoru, da ima resurse i potencijal za to, te je pozvao unutarnje i vanjske snage da ne postavljaju prepreke.

"Sberbank je spremna odigrati vrlo pozitivnu, konstruktivnu i stabilizirajuću ulogu. Pozivamo unutarnje i vanjske snage da ne postavljaju prepreke", odgovorio je Azimov na pitanje novinara kako komentira nedavne izjave američkog veleposlanika po pitanju Agrokora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DRUGI ČOVJEK SBERBANKA VEĆ NAJAVLJUJE PRODAJU AGROKORA: /

'Rok za taj posao je tri do četiri godine'

Image
DRUGI ČOVJEK SBERBANKA VEĆ NAJAVLJUJE PRODAJU AGROKORA: /

'Rok za taj posao je tri do četiri godine'

Azimov oštro odgovorio američkom veleposlaniku

Veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj W. Robert Kohorst kazao je, naime, u srijedu da radi izbjegavanja nepovoljnih scenarija, pri postizanju nagodbe u Agrokoru nijedna grupacija ne bi smjela imati više od 10 posto glasačkih prava u toj kompaniji. U novoj tvrtki, koja bi trebala nastati nakon sklapanja nagodbe s vjerovnicima, Sberbank bi imao oko 30 posto vlasničkog udjela, dok bi s drugom ruskom državnom bankom VTB-om držao oko 45 posto dionica nove kompanije.

"Mislim da nije dobro za veleposlanika da daje savjete o tom pitanju. Mi iz Rusije to nikada ne činimo. Ja sam profesionalac i to znam, a on nije profesionalni diplomat nego biznismen. Stoga smatram da pokušava učiniti pritisak ili se umiješati. Neka dođu američke banke i spase Agrokor. No, one to ne čine. A ruske su banke spremne to učiniti. Siguran sam da će one stabilizirati situaciju, one imaju resurse, potencijal i ekspertizu", poručio je Anvar Azimov, nakon gospodarskog foruma Zagreb - Sankt Petersburg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo