UNIŠTILI IH DUGOVI / Ruši se kultni motel: Tvrtke nude milijune za jednu od najatraktivnijih lokacija u Zagrebu

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Trgovački je sud prošle godine otvorio predstečaj Motela Plitvice zbog nagomilanog duga od 39,6 milijuna kuna

1.2.2022.
8:22
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatske autoceste planiraju veliku rekonstrukciju omiljenog odmorišta za vozače i turiste na kojem se nalazi poznati Motel Plitvice. Odmorište Plitvice na zagrebačkoj je obilaznici, između autocesta Zagreb - Macelj i autoceste A1, piše Jutarnji list.

Trgovački je sud prošle godine otvorio predstečaj Motela Plitvice, zasebnog trgovačkog društva u vlasništvu Nacionalnog parka Plitvička jezera, zbog nagomilanog duga od 39,6 milijuna kuna, od čega na HAC otpada 33,4 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HAC-a kažu da je u tijeku izrada projektne dokumentacije za gradnju novog priključka s obilaznice na odmorište kojim će se omogućiti pristup južnom platou odmorišta iz oba smjera te uređenje dijela platoa odmorišta za potrebe gradnje suvremene benzinske crpke.

Image
VOŽNJA NA LJETO? /

Novi ključni trenutak za Pelješki most! Iz Hrvatskih cesta potvrdili da se ušlo u novu fazu spajanja Hrvatske

Image
VOŽNJA NA LJETO? /

Novi ključni trenutak za Pelješki most! Iz Hrvatskih cesta potvrdili da se ušlo u novu fazu spajanja Hrvatske

Što će sve nastati na odmorištu gdje su danas Plitvice?

Crpka koja se danas nalazi na sjevernoj strani odmorišta bit će srušena, a u budućnosti će se na tom prostoru sagraditi čuvano parkiralište za teretna vozila. U HAC-u planiraju prvu fazu ovog projekta, koja uključuje gradnju novog priključka te uređenje dijela platoa odmorišta za gradnju nove crpke, realizirati tijekom 2023. i 2024. godine, a investicija se procjenjuje na 21 milijun kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj fazi obnove ovog odmorišta planira se rušenje postojećeg Motela Plitvice te na tom prostoru gradnja restorana, ugostiteljskog objekta prilagođenog potrebama teretnih vozila, elektropunionice za osobna i teretna vozila te autokampa. U HAC-u ističu da realizacija te faze modernizacije odmorišta ovisi o sudskom postupku o utvrđivanju stečaja nad tvrtkom koja upravlja Motelom Plitvice.

Riječ je o iznimno atraktivnoj lokaciji, o čemu najbolje govori rezultat natječaja za pravo korištenja buduće nove benzinske postaje s trgovinom i caffe barom na ovom odmorištu. Na natječaj su se javile sve velike naftne kompanije koje distribuiraju gorivo u Hrvatskoj, a pobijedila je Ina, koja je ponudila mjesečnu naknadu od 530.280,65 kuna bez PDV-a za korištenje te lokacije. Prema sadašnjem ugovoru, koji će važiti do otvaranja nove crpke, a potpisan je 2002. godine, Ina mjesečno plaća 22.841,65 kuna bez PDV-a za korištenje ove lokacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo