sutra odlaze u poljsku /

Rukometaši uoči Eura zaključili: 'Situacija nije idealna, no borit ćemo se za svaku loptu!'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvati u Poljsku idu sa 17 igrača, a uoči utakmice će odlučiti kojih 16 će biti u sastavu. Iz sastava su ispali Filip Ivić vratar i vanjski Šime Ivić

12.1.2016.
13:17
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Dan uoči odlaska na Europsko prvenstvo u Poljsku, hrvatski rukometaši odradili su završno druženje s medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavnu riječ na presici imao je naravno, izbornik Željko Babić. 

"Bilo je određenih problema i jasno je da smo imali lošu prijateljsku utakmicu, ali ja vjerujem u svoj tim. Što god se bude događalo, to je isključivo moja odgovornost, a ne saveza ni igrača. Na pripremama je bilo problema i to može utjecati na konačan rezultat. Jedna lopta ili jedna odluka te može ili odvesti dalje ili poslati kući", započeo je presicu Babić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne razmišljamo o mjestu na kojem ćemo završit nego o tome da se borimo za svaku loptu. Samo angažman je važan", rekao je. 

Hrvati u Poljsku idu sa 17 igrača, a uoči utakmice će odlučiti kojih 16 će biti u sastavu. Iz sastava su ispali Filip Ivić vratar i Šime Ivić vanjski.

"Teška je odluka ne pozvati Filipa. On je budućnost, ali ima problema s leđima. Ni njegovo samopouzdanje trenutačno nije na razini. Stevanović je trenutačno stabilniji. Ja vjerujem treneru vratara Valteru Matoševiću, on je rekao da je za Stevanovića, a Ivano je sve podržao", objasnio je Babić. 

Najveći problem je s umorom i ozljedom Domagoja Duvnjaka i Marka Kopljara koji su radili po posebnom programu. U dobrom stanju nisu ni Karačić ni Brozović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon izbornika, novinarima se kratko obratio i kapetan reprezentacije Marko Kopljar

"Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za Bjelorusiju. Utakmice sa Slovenijom nisu istina, vjerujemo da ćemo se u pravom svjetlu pokazati na prvenstvu. U idealnom stanju nismo i tu treba biti realan. Ni sam nisam u idealnoj formi, no zasigurno nisu ni svi igrači u ostalim ekipama, to nam ne smije biti opravdanje", rekao je Kopljar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvrsni dopredsjednik Zoran Gobac izrazio je zabrinutost situacijom.

"Nazalost, moramo biti svjesni situacije. Ne idemo na turističko putovanje, ali u zadnjih 10 godina nismo imali ovakvu situaciju. S ozljedama i nepripremljenošću. Ne možemo u 10 dana ispraviti ono što igrači ne rade u svojim klubovima. Mi ne živimo od jednog natjecanja, naš konacan sud bit će Europsko prvenstvo u Hrvatskoj. Međutim, vjerujemo u naše momke, u srce i želju koje će biti više od mogucnosti. A te mogućnosti nisu u skladu s onim što smo zatekli na početku priprema. Mi možemo ispasti u prvom krugu, a možemo i igrati u finalu", procijenio je Gobac. 

Izvršni direktor dotaknuo se i Igora Vorija, kojeg na ovom natjecanju po prvi put neće biti u sastavu reprezentacije. 

"Što se tiče Igora Vorija, njega čeka mjesto sportskog direktora. Hoće li biti u sastavu za kvalifikacije za OI, odlučit će izbornik", rekao je, dodavši kako se Baliću i Metličiću na njihovoj debitantskoj funkciji treba dati maksimalna podrška. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo