a epidemiološke mjere? /

RTL-ova ekipa posjetila zadarski klub u kojem se nedavno okupilo čak 250 ljudi. Organizator poručio da za svoj rođendan uskoro priprema još veći party

Sin vlasnika prostora, koji je posredovao kod iznajmljivanja, s 27-godišnjim najmoprimcem je potpisao ugovor o najmu i tvrdi da nije znao što će biti unutra

16.3.2021.
19:45
VOYO logo

Iako su u Hrvatskoj mjere među najblažima u Europi - dio građana oglušuje se na poziv za odgovornim ponašanjem. Oko 250 okupljenih u zadarskom klubu koji je iznajmljen na jednu noć stajalo je organizatora partija, ali i vlasnika prostora prekršajnog naloga i kazne od 5 do 10 tisuća kuna.

Klub, koji se i dalje iznajmljuje "po epidemiološkim mjerama", posjetila je danas i RTL-ova ekipa.  Iz zvučnika trešti narodnjački hit Vere Matović, a mladi Zadrani na podiju noćnog kluba pjevaju, grle se, nazdravljaju i sve selfijima i snimkama dokumentiraju za društvene mreže.

"Mi smo znali da se takve stvari događaju u našem gradu. Zadnji put nismo imali opipljive dokaze, ovaj put sa svim dokaznim materijalom koji smo odmah proslijedili nadležnim službama, dakle Državnom inspektoratu i policiji", rekao je Mate Lukić, voditelj Postrojbe Civilne zaštite Grada Zadra.  Policija i dalje istražuje okolnosti oko partyja, ali prijave su već podnesene.

"Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva protiv zaraznih bolesti 50-godišnjaku i 27-godišnjaku su uručeni prekršajni nalozi zbog nepridržavanja epidemioloških mjera i odluka koje su na snazi. Zapriječena je kazna od 5 do 10 tisuća kuna", rekla je Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.

Sin vlasnika prostora, koji je posredovao kod iznajmljivanja, s 27-godišnjim najmoprimcem je potpisao ugovor o najmu i tvrdi da nije znao što će biti unutra.

"I da sam znao, ne bi možda mogao reagirati pošto se taj prostor iznajmljiva isto ko apartman i kad vi iznajmite, ne možete znati koliko će tu osoba doć, a taj dečko je rekao da će tu biti on i još 10 prijatelja isto ko šta je na ugovoru", rekao je Luka Mitrović, sin vlasnika prostora, Zadar.

Na ugovoru je rukom napisano i da se prostor iznajmljuje za tisuću kuna za jednu noć.

Image
U Sv. Filipu i Jakovu /

Susjedi proslavu rođenja djeteta prijavili kao korona party: Slavila je i teta iz vrtića, pozitivna na koronavirus

Image
U Sv. Filipu i Jakovu /

Susjedi proslavu rođenja djeteta prijavili kao korona party: Slavila je i teta iz vrtića, pozitivna na koronavirus

Iako u ugovoru koji je ovjeren kod javnog bilježnika, pa isto tako prijavljen poreznoj upravi, stoji da je dozvoljeno okupljanje do 10 osoba, ovdje je prema nekim procjenama za vikend bilo od 200 do 250 mladih ljudi, a organizator je navodno naplaćivao ulaznice po 40 kuna.  Nekadašnji klub Amnezia ni neko vrijeme prije korone nije radio kao klub, ali iznajmiti se može za privatna okupljanja, pa i ručkove ili večere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznajmiljiva se dalje sukladno epidemiološkim mjerama, zašto ne?", rekao je 
Luka Mitrović, vlasnik prostora, Zadar.
27-godišnji organizator s kojim smo se čuli telefonski, poručio je da za svoj rođendan uskoro priprema još veći party.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo