Ramljakova prva 24 sata /

RTL doznaje: plaće do petka bez obzira na kredit, Konzum počeo s isplatom dobavljačima

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Novac koji će dobiti od banaka bit će dovoljan za prvih 45 dana stabilizacije, nakon čega će Ramljak pregovarati za novi veći kredit, kojim će nastojati premostiti idućih devet mjeseci

11.4.2017.
17:14
Robert Anić/PIXSELL
VOYO logo

Izvanredni povjerenik Ante Ramljak izvijestio je kako će dokumentacija za kredit od 150 milijuna eura biti gotova do sutra navečer, a upumpavanje gotovine bit će realizirano skoro.

Zatečeno financijsko stanje u Konzumu je puno bolje nego što je očekivao, ističe Ramljak. Uz to, prihodi će biti dostatni za isplatu plaća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Police Konzuma u preduskršnjem razdoblju bit će ispunjene. A Konzum je počeo isplaćivati dobavljače.

Na drugoj, lošijoj strani, Ramljak ističe da bi ukupni dug Agrokora mogao biti i puno veći od onog što se navodi u posljednjem izvješću Moody'sa. Zbog toga će Ramljak provesti internu reviziju kako bi utvrdio pravo stanje stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novac koji će dobiti od banaka, naglašava Ramljak, bit će dovoljan za prvih 45 dana stabilizacije, nakon čega će izvanredni povjerenik pregovarati za novi veći kredit, kojim će nastojati premostiti idućih devet mjeseci.

Ramljak je otkrio detalje vezane uz svoj tim, koji će biti mješavina domaćih stručnjaka i ljudi iz koncerna. Neka od imena su Marko Delić, Branimir Bricelj i Tomislav MatićKristina Laco već je preuzela koprorativne komunikacije od Anje Linić. Za pravna pitanja angažiran je odvjetnički ured Šavorić i partneri. Iz samog Agrokora tu su Vladimir Bošnjak, Luka Cvitan i Anja Linić. Bit će pozvan i tim Antonija Alvareza III. iz konzultantske kuće Alvarez&Marsal. 

Današnji potop na Zagrebačkoj burzi Ramljak ne smatra tragičnim i siguran je da će se dionice vratiti na prijašnju razinu kada krene stabilizacija. Novo rušenje kreditnog rejtinga Ramljak također ne drži poražavajućim jer njegov posao tek počinje.

Izvanredni povjerenik rekao je i da sve kompanije koncerna u BiH i Srbiji ispunjavaju sve financijske obveze i nisu u problemima da bi im prijetila promjena vlasništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo