25 godina poslije /

RTL Danas u Vukovaru: donosimo priču o Dunavu - žili kucavici grada heroja koja nudi uživanje, ali i posao

Renato Matić: 'Država nije shvatila da upravo ovom dijelu Hrvatske treba dati više i prije no ikome drugome'

14.11.2016.
19:00
VOYO logo

Dunav žila kucavica grada heroja. Dobro to zna i Vukovarac Ivica, hrvatski branitelj, jer nema dana a da ne živi uz svoju rijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene osobno znači jedno smirenje, jedna ljepota. Svako svoje slobodno vrijeme iskorištavam da budem na vodi i oko vode. Ribiča ima jako puno. Ja osobno idem na soma, šarana, smuđa uglavnom, to je moja riba", kaže nam Ivica Franić.

No Ivica i njegova športska ribolovna udruga ne uzimaju samo od Dunava već mu i vraćaju. Brinu se o njemu, pa je poznata Vukovarska Ada, omiljeno kupalište tijekom vrućih ljetnih mjeseci omiljeno mjesto za kupanje i odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom da imamo dosta branitelja u udruzi, dobili smo koncesiju za rad u maloj adi Vukovar, mi smo u 10 godina urbanizirali 10.000 kvadrata i od jedne doslovno prašume napravili smo jednu urbanu sredinu", ističe Ivica.

I to sve svojim rukama.

A tijekom ljeta Udruga prevozi kupače do Ade i to čak po 5 tisuća puta dnevno, a brodovi i čamci - posebna su priča. 

Vožnja Dunavom u malom ribarskom čamčiću, vjerujte mi, prava je uživancija. Dođe mi da zapjevam na lijepom plavom Dunavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije uživanje jedino što Dunav nudi. Nudi i poslove, prehranjuje vukovarske obitelji. Luka Vukovar već godinama posluje s brojnim zemljama svijeta.

"Naša tvrtka na vrijeme izvršava sve svoje obaveze prema vjerovnicima a i prema radnicima kojih ima oko 70. Nema dugova, nema kredita",  govori komercijalni direktor Luke Vukovar Danijel Bjelušković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni turisti nisu imuni na Dunav, pa je tako ove godine u Vukovar pristiglo rekordnih 220 kruzera s 30.000 turista. Sve ovo, a i više od toga vezu između Dunava i Vukovara - čini neraskidivom.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo