odlična prilka /

RTL Danas na 6. Career Speed Datingu: 'Dobila sam mogućnost prakse i mislim da ću se javiti na ljeto'

Za 8 minuta do potencijalnog posla, više od 300 studenata na spoju se našlo s poslodavcima

9.12.2021.
21:14
VOYO logo

Posao na prvi pogled - priliku iz snova danas su mogli dobiti svi studenti STEM područja koji su se prijavili na 6. Career Speed Dating. Riječ je o brzim razgovorima za posao i susretu studenata s potencijalnim poslodavcima.

Za 8 minuta do potencijalnog posla, više od 300 studenata na spoju se našlo s poslodavcima. U brzom razgovoru za posao trebali su pokazati najbolje što znaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobio sam jako pozitivan feedback od svih poduzeća, dobio sam jedno iskustvo razgovora za posao", rekao je Željko Bogdanović, student Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilište u Zagrebu.

"Dobila sam mogućnost prakse i mislim da ću se javiti na ljeto i pokušati nešto naučiti i raditi", kaže Stela Balić, studentica Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilište u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da ću dobiti ponudu za praksu, poslodavci su jako otvoreni i imaju pregršt ponuda", rekao je Feliks Mihelj, student Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilište u Zagrebu.

Nakon svakog intervjua mogli su ocijeniti poslodavce, kojih je ove godine bilo rekordnih 54. Među njima i Rimac Automobili, ali i mladi poduzetnik Albert Gajšak.

"Tražimo nekoga tko će nam pomoći, koga ćemo zaposliti i dati mu studentski posao na nekoj početničkoj poziciji. Mi bismo ga mentorirali pomogli joj da se izgradi i nakon tog se nadamo da će postati Ronaldinho i rasturati s nama elektroniku", rekao je Gajšak, osnivač tvrtke CircuitMess.

Image
Obljetnica fakulteta /

Dekanica Metalurškog fakulteta u Sisku: Naši studenti posao čekaju najduže tri mjeseca

Image
Obljetnica fakulteta /

Dekanica Metalurškog fakulteta u Sisku: Naši studenti posao čekaju najduže tri mjeseca

"Da žele ići korak naprijed i korak ispred, da žele znati više. Tražimo te vrijednosti i ako dođe do tog matchinga između onoga što mi nudimo i što tražimo ponudit ćemo posao ili praksu", rekla je Ela Palić koja je zastupala tvrtku Rimac Automobili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesti Career Speed Dating organizirala je udruga e-Student i Centar karijera FER-a.

"Nismo ni svjesni koliko informacija stane u 8 minuta, zaintrigiraju jedni druge i onda dobiju ponudu da dođu na pravi razgovor za posao i onda dobiju ili posao ili praksu", pojasnila je Anamarija Bilić iz studentske udruge eSTUDENT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krenu raditi kroz faks jer su prepoznali vrijednost spajanja teoretskog znanja i praktičnog iskustva i onda im je kasnije lakše naći posao", kaže Nikolina Relić iz Centra karijera Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Jedni su tako dobili posao, drugi studentsku praksu, a neki se upoznali s onim što nudi i što traži tržište rada.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo