Bitka za Osijek /

Ekskluzivna RTL anketa: ostaje li Ivan Vrkić na čelu slavonske metropole?

Uoči lokalnih izbora nastavljamo s objavljivanjem rezultata ekskluzivne RTL ankete koju je za nas pripremila agencija Promocijaplus. Danas rezultati za Osijek.

1.4.2017.
19:25
VOYO logo

Najbolji rezultat ima i dalje Ivan Vrkić, službeno ga je podržala koalicija oko SDP-a, a i dalje ima i potporu dijela HDZ-ovih birača.

Vrkić je odabir trećine ispitanika, njih 34 posto, što je više nego dvostruko više od prve slijedeće - HDZ-ove Ivane Šojat, književnice koja je ušla u politiku. MOST-ov Miroslav Šimić je treći, utrostručio je potporu u odnosu na 2013. 

Dragan Vulin, kandidat na prošlim izborima jakog HDSSB-a je na deset posto, a bivša HDSSB-ovka Danijela Lovoković i nekadašnji osiječki gradonačelnik Anto Đapić zasada namaju šansi za drugi krug.


Tamo će, po istraživanju, Vrkić i Šojat, a u tom slučaju Vrkić je u značajnoj prednosti. Razlog je djelom u tome što gotovo 40 posto HDZ-ovih birača, u ovakvom srazu, bira bivšeg HDZ-ovca Vrkića. No vidimo, četvrtina ispitanika u ovakvoj situaciji ne bi ni glasovali.

Ako bi se u drugom krugu aktualni gradonačelnik sučelio sa Šimićem pobjednik ostaje isti, a zanimljivo da ovdje još više HDZ-ovaca bira Vrkića; samo trećina je za MOST-ovog kandidata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DETALJNE REZULTATE RTL ANKETE ZA OSIJEK POGLEDAJTE U NAŠEM STATISTIČKOM CENTRU!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo