'NE DIRAJTE NAM NAŠA PRAVA' / Roditelji odgojitelji prosvjeduju protiv ukidanja mjere, podržali ih Lovrić, Peternel...: 'To je nakaradno i štetno'

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Ova mjera je demografska i nju smo ostvarili na posve legitiman način, rekle su organizatorice prosvjeda

23.11.2021.
13:27
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

Ispred Gradske uprave u Zagrebu okupili su se roditelji odgojitelji koji treći put prosvjeduju oko ukidanja mjere, a za petak u 13 sati najavili su novi prosvjed, i to na Trgu bana Josipa Jelačića.

U utorak su ispred Gradskog poglavarstva stigli s transparentima i uz zvižduke poručili kako neće stati i popustiti dok se im se ne povrate njihova prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo da se sve stopira i da nam se ne diraju naša prava. Na sastanku s dogradonačelnicom Danijelom Dolenec nije ništa dogovoreno. Ova mjera je demografska i nju smo ostvarili na posve legitiman način. Nema mjesta u vrtićima i pedagoški standardi se ne poštuju, a nema ni odgajatelja na burzi za dodatnu djecu. Mi nismo profesionalne rađalice nego majke koje se bore za svoju djecu", rekle su organizatorice prosvjeda, prenosi N1.

Image
NA DODATNIM PUNKTOVIMA /

Tomašević: 'Svi daju sve od sebe. Nosimo se s trostrukim izazovom u zadnjih tjedan dana'

Image
NA DODATNIM PUNKTOVIMA /

Tomašević: 'Svi daju sve od sebe. Nosimo se s trostrukim izazovom u zadnjih tjedan dana'

Lovrić: Nadam se da će Tomašević povući ovaj suludi, iznimno štetan prijedlog

Kako javlja Večernji list, na prosvjedu se našao i Ivica Lovrić, dojučerašnji zagrebački pročelnik za obrazovanje, kazajući kako je došao iskazati solidarnost prema majkama i ženama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedino što mogu je pružiti im emocionalnu i moralnu potporu. Nadam se da će gradonačelnik Tomašević povući ovaj suludi, iznimno štetan prijedlog oko ukidanja mjere roditelj odgojitelj", kaže Lovrić. Na pitanje misli li da se mjera može revidirati odgovara kako "sve što se radi se uvijek može i popravljati.

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Prosvjed roditelja odgojitelja

Peternel: Nakaradno je i štetno ukidanje te mjere

Na prosvjed je došao i oporbeni zastupnik Gradske skupštine, Igor Peternel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakaradno je i štetno ukidanje te mjere te sam kao zastupnik govorio da se mjera revidira, a ne ukida. Sad se koriste djeca da se manipulira", rekao je Peternel.

Ilijaš: Osobno smatram da je ukidanje mjere katastrofa

Potporu roditeljima je došao iskazati i nekadašnji predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u skupštini, Kazimir Ilijaš, te ističe kako je došao kao roditelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Roditelj sam troje djece i svaka mjera koja vodi ka povećanju demografije je itekako potrebna i to smo u dosadašnjem djelovanju uvijek govorili. Mjeru, ako je bilo potrebno revidirati, moglo se, ali ne i ukinuti. Osobno smatram da je to katastrofa jer postoje i djeca, i roditelji kojima je bilo kakva pomoć prijeko potrebna. Možemo čuti busanje u prsa kako su nam djeca budućnost, a onda isto tako donose ove sulude mjere", kazao je Ilijaš.

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Prosvjed protiv ukidanja mjere roditelj odgojitelj

Na današnjoj konferenciji za novinare zagrebačkog gradonačelnika na upit hoće li udovoljiti njihovim zahtjevima, Tomislav Tomašević je rekao kako je za sutra najavljen sastanak u 16 sati sa svim predstavnicima, udrugama i inicijativama koji trenutno prosvjeduju ispred gradske uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo