nisu ih obavijestili / Rodiljama opet omogućen transport matičnih stanica u KBC Zagreb, ali one o tome ništa ne znaju

Image
Foto: Thinkstock

Na trudničkim tečajevima im još uvijek odgovaraju kako je mogućnost doniranja matičnih stanica u KBC-u Osijek izvedivo samo pod posebnim uvjetima

15.5.2017.
12:38
Thinkstock
VOYO logo

Nakon što gotovo cijelu 2016. godinu u KBC-u Osijek nije postojala mogućnost organiziranog doniranja matičnih stanica iz pupkovine u Zakladu Ana Rukavina, u 2017., to se promijenilo. No, žale se Osječanke koje su ovih dana pred porođajem, da ih o tome nitko nije obavijestio, piše Glas Slavonije.

Kako su kazale, na trudničkim tečajevima im još uvijek odgovaraju kako je mogućnost doniranja matičnih stanica u KBC-u Osijek izvedivo samo pod posebnim uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na upit o doniranju Zakladi rečeno nam je kako je ta mogućnost dostupna samo ako ću sama na porođaj donijeti pribor Zaklade za uzimanje matičnih stanica, a po koji moramo osobno u Zagreb, i ako ćemo odmah nakon uzimanja stanica sami kofer transportirati u KBC Zagreb. Pribor bismo još i nabavili prije porođaja, ali kako nismo u mogućnost nikoga poslati odmah nakon rođenja djeteta u Zagreb s matičnim stanicima, od svega smo odustali", požalila se jedna Osječanka Glasu Slavonije

Naime, ona je samo jedna u moru žena do kojih nije stigla informacija kako je ponovno zaživjela transportna linija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, iz KBC-a Osijek tvrde kako u sklopu njihove edukacije za trudnice postoji kratko informativno predavanje o mogućnostima pohrane krvotvornih matičnih stanica dobivenih iz krvi iz pupčane vrpce te da su sve polaznice infomirane kako je doniranje u Zakladu ponovno moguće od kraja 2016. godine.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo