sretan kraj priče /

Rita se s novim srcem konačno vraća kući: presretna majka nema riječi kojima bi zahvalila liječnicima

Image
Foto: Thinkstock.com

Nakon 11 mjeseci provedenih na odjelu dječje kardiologije KBC-a Zagreb, Rita se rastala s medicinskim osobljem bolnice, koje ju je u suzama ispratilo iz ustanove

18.2.2018.
21:06
Thinkstock.com
VOYO logo

Rita Duratović, 4-godišnja djevojčica kojoj je početkom ove godine uspješno transplantirano srce, konačno se vraća kući, piše 24 sata. 

Nakon 11 mjeseci provedenih na odjelu dječje kardiologije KBC-a Zagreb, Rita se rastala s medicinskim osobljem bolnice, koje ju je u suzama ispratilo iz ustanove. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIŠE O TEMI:

>>Liječnici KBC-a Zagreb ponosni na uspješan zahvat transplantacije: 'Rita se dobro oporavlja'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Uspješna operacije male Rite razotkrila hrvatsku sramotu - liječnici koji su je spasili RTL-u priznaju: 'Nemamo ljudi ni opreme!'

"Rita je bila jako uzbuđena i nije mogla dočekati otpusno pismo. Osmijeh joj, kao ni nama, nije silazio s lica, a osjećaj da ćemo napokon, nakon toliko straha, borbe, molitve i nadanja, konačno svi biti na okupu jednostavno se riječima ne može opisati", ispričala je presretna majka 4-godišnjakinje. 

Napominje da su u stanu u zagrebačkom naselju Prečko, u kojemu će odsad njihova peteročlana obitelj živjeti, jednu sobu uredili posebno za Ritu.

"Kupili smo joj novu posteljinu i sve pripremili za njezin dolazak. Samo je govorila: ‘Mama, ovo je samo moja soba? Ovo su sve moje igračke? Kako sam sretna, mama’', prepričava Dina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dina se sa svojim suprugom Bernardom još jednom zahvalila svim liječnicima, sestrama i osoblju koje je brinulo o njezinoj kćerci i koje je na njoj izvelo komplicirani podvig. 

Riti su prvo ugradili umjetno, mehaničko srce, a potom joj, svega nekoliko sati poslije, uspješno presadili kompatibilno srce koje je stiglo iz Beča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč sretnom završetku priče, Ritina borba, kao i ona njenih roditelja, se nastavlja.

"Našoj borbi ovdje nije kraj. Rita će najmanje godinu dana morati biti u izolaciji, a to znači da neće smjeti previše boraviti u grupi ljudi. Prima terapiju protiv odbacivanja organa i moramo je jako čuvati", zaključila je Dina za 24 sata. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo