neobjašnjiva pojava / Zatresao se i Hreljin: kvarnersko područje pogodio već deveti potres u dva dana

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Rijeka i Kvarner ponovno su se zatresli sinoć oko 22:42 sata, a tijekom jutra tlo na Kvarneru podrhtavalo je još u dva navrata

9.8.2017.
13:40
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Rijeka i Kvarner jučer i danas su se zatresli ukupno devet puta.

Nakon šest potresa u utorak, tlo na Kvarneru treslo se jutros u 4:04 i 6:24 sati, a najnoviji potres dogodio se nešto iza 13:30 sati na području Hreljina, piše Riječanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema EMSC, jačina potresa bila je 3,9 po Richeru, a epicentar je bio na dubini od 2 kilometra.

Jučerašnji potres navečer se osjetio od Opatije do Kostrene i po cijelom gradu. Prema slovenskoj web stranici koja automatski evidentira potrese, posljednji potres jučer bio je uvjerljivo najjači, s epicentrom 9 kilometara istočno od Rijeke i 4,1 stupnja jačine po Richteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mještani tvrde kako je novi potres jačine 3,3 po Richteru Rijeku zatresao u 23:50, a kasnije su bila još dva slična.

Jedan se dogodio jutros u 4:04 sati (2,9 Richtera) pokraj Selca, a još jednom tlo se zatreslo u 6:24 sati na kilometar udaljenosti od Crikvenice. Ukupno se jučer i danas tijekom jutra u Hrvatskoj tlo zatreslo čak 8 puta. Srećom, ni jednom nije došlo do ozbiljnije štete ni stradavanja ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog nestabilnog tla mnogi su ljudi noć proveli na otvorenom ili u automobilima, dok su neki turisti otkazali svoj smještaj, piše Riječanin. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo