uređenje pri kraju / Riječani dobivaju kvart kulture u kojemu se posebno ističe Dječja kuća kakve nema u Hrvatskoj ni okolici

Kuća oduševljava! Otkačene boje, lusteri i stropovi, kreativan namještaj koji je još zamotan da se ne praši, čupavi i podovi i zidovi

13.2.2021.
11:00
VOYO logo

Iza ciglenih zidova bit će pet etaža raja za dječju kreativnost i maštu. Kraju se privodi unutarnje uređenje. U dječjem odjelu Gradske knjižnice montira se stotinu polica.

"Drago mi je ovo raditi, bit će lepo, dobro će izgledati kad završimo", kazao je radnik Neven Herceg.

Sve će biti kao na najboljim svjetskim lokacijama.

"Namještaj je pretežito hrvatske proizvodnje", kazao je voditelj montaže Branko Lugariček.

Bit će tu 30.000 dječjih knjiga i nešto novo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno više ćemo se moći okrenuti prema onoj informacijskoj pismenosti djece, moći ćemo im ponuditi i mogućnost rada na 3D printeru u ovom prostoru, moći ćemo im ponuditi i više računala na kojima će oni moći raditi", pojasnio je Niko Cvjetković, ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka. 

Cijeli knjižni fond opremljen je tehnologijom za samostalno zaduživanje i razduživanje.

"Pa će se moći djelatnici moći više posvetiti korisnicima", rekao je Cvjetković.

Image
utjecaj korone /

Rijeka - Europska prijestolnica kulture pala u sjenu koronavirusa: 59 zaposlenika dobilo otkaz

Image
utjecaj korone /

Rijeka - Europska prijestolnica kulture pala u sjenu koronavirusa: 59 zaposlenika dobilo otkaz

Kuća oduševljava! Otkačene boje, lusteri i stropovi, kreativan namještaj koji je još zamotan da se ne praši, čupavi i podovi i zidovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je i rasadnik buduće medijske pismenosti. Vrijedna oprema za učenje već je stigla.

"Kako nastaje slika, zvuk, kako nastaje, kombinacija slike i zvuka, da li vas zanima youtube, tv, bilo kakva produkcija, djeca će ovdje to iskušavati sama", pojasnio je Ivan Šarar, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke.

Kino ima 75 mjesta, čudesan interijer i široku primjenu. U skladu s ostatkom kuće u kojoj djeca nisu publika nego glavni akteri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Audio, video, lutkarstvo, knjiga, sve na jednom mjestu, u prostoru koji fenomenalno izgleda i kao što mislim da tu ulažemo u nove talente, mislimo da ćemo dignut na viši nivo nešto što smatramo u Rijeci nekim općim građanskim odgojem i mislim da je dječja kuća najbolji alat za novu riječku dobru kulturnu publiku", rekao je Šarar.

Dječja kuća umjesto planiranih 67 i pol milijuna kuna košta 13 i pol milijuna manje. Dječji smijeh njome će odzvanjati već u ožujku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo