velika izložba / Revolucionarne godine opet u Zagrebu: vratite se u nezaboravne 80-te!

Osamdesete su tema velike izložbe koja se sutra otvara u Zagrebu. To nas je vratilo u prošlost i u sjećanje nam prizvalo stvari, frizure, glazbu - tipičnu za to razdoblje

9.4.2015.
18:26
VOYO logo

Već smo 15 godina odmakli od početka novog milenija. Djeca našeg vremena jedu najfinije slatkiše, prstićima bodu po touch-screenovima i nose markirane tenisice. Njihovi roditelji, koji su tim godinama žvakali bazooke, jeli šećerne table i derali startasice verući se po stablima, bili su dio sasvim drukčijeg odrastanja, onog u 80-im godinama.

Upravo tom plodonosnom razdoblju posvećena je izložba koja se sutra otvara u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika.

"Izložba je namijenjena svima, prvenstveno ljudima koji su živjeli činili 80-te ali i novim generacijama poput mene, koja sam rođena u 80-tima i nemam neko sjećanje o njima. a uisitnu mogu puno naučiti iz same izložbe o toj bogatoj i plodonosnoj dekadi", rekla je Ivana Andabaka, ravnateljica Hrvatskog društva likovnih umjetnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koautor izložbe Branko Kostelnik nabrojao je elemente koji će se moći vidjeti na izložbi.

"Dakle od likovnosti, književne umjetnosti, rock & rolla stripa, arhitektura, dizajna, mode na jendom mjestu s najjačim akterima i s najačim uracima te dekade", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bile su to pomalo revolucionarne godine. No, uvijek će biti onih koji će i autore i posjetitelje prozvati jugonostalgičarima.

"Vi ne možete zabraniti ljudima da se s nostalgijom sjećaju svoje mladosti, ona je legitimna, u njoj se nalaze pjesme uz koje smo plakali, pjesme uz koje smo se voljeli i ljubili", nastavio je Kostelnik.

Tko se ne bi s guštom sjećao tih godina. Vremeplov kroz 80-te kreće sutra i traje do desetog svibnja. Želimo vam sigurnu vožnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo