Odlična predsezona /

Rekordne turističke brojke! Ministar zadovoljno poručio: 'Imamo kvalitetu i to govore rezultati'

Hrvatsku je za odmor odabralo najviše Nijemaca, koji su ostvarili gotovo 95 tisuća noćenja

22.4.2019.
21:30
VOYO logo

Hrvatska ove godine bilježi turistički rast čemu je pridonio i kasniji Uskrs. Ove godine, ne računajući Uskrsni ponedjeljak, zabilježeno je 143 tisuće dolazaka i 449 tisuća noćenja, što je 50 tisuća više nego lani. 

Rekorder je Dubrovnik s gotovo 41 tisuću noćenja. Slijedi Poreč s više od 28 i pol tisuća. Gotovo dvije tisuće manje zabilježeno je u Rovinju. A među top 5 je i Grad Zagreb s više od 20 tisuća noćenja, a nakon njega slijedi Split. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku je za odmor odabralo najviše Nijemaca, koji su ostvarili gotovo 95 tisuća noćenja. Drugi su domaći gosti s 53 tisuće noćenja. Slijede Talijani s 46 tisuća pa Austrijanci s 42 tisuće.

Gosti iz Slovenije ostvarili su nešto manje od 30 tisuća noćenja za ove blagdane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojke su očekivane

Turističke je brojke, s Malog Lošnja, komentirao ministar turizma Gari Capelli. 

"Hrvatska je definitivno prepoznata, kvalitetna zemlja jer kad takve osobe kao što je Christiano Ronaldo, koje nemaju problem biranja gdje žele ići, izaberu Hrvatsku, Dubrovnik, Hrvatska ima svoju kvalitetu i to govore ovi dobri rezultati", kazao je za RTL Danas ministar turizma Gari Capelli.

Dodao je kako su brojke očekivane te kako se očekuje još veći val turista oko Praznika rada, a i dalje prema sezoni. Uvjeren je da će 2019. biti najbolja turistička godina za Hrvatsku. 

"Ne bilježimo samo povećanje broja turista na moru već  i na kontinentu. Nema županije na kontinentu koja nije zabilježila veliki turistički iskorak. Definitivno se u Hrvatskoj ravnomjernije počeo raspoređivati turizam", poručio je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A za privatne iznajmljivače najavljen je jači inspekcijski pregled. Na pitanje što će inspektori posebno gledati, ministar kaže kako je hrvatska Vlada napravila dobru stvar što je od 1.4. vratila Državni inspektorat. 

"Na ovaj način vraća se Inspektorat koji će koordinirano, kojem je intencija upozoriti iznajmljivače da rade po zakonu, provoditi preglede s ciljem konkurentnije usluge u svim vrstama smještaja. Da turisti vide da Hrvatska radi na način na koji Vlada i proklamira. Nema intenciju da se kažnjava iznajmljivače već da se upozori te da se kvalitetnije radi, da se turisti osjećaju kvalitetnije, jer to je ono što turisti zahtijevaju. Na taj ćemo način pokazati da je Hrvatska dio onoga što mora biti, da na kvalitetan način prikazuje ono što radi", kazao je ministar turizma za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo
Još iz rubrike