NOVA ODLUKA / Reiner ostaje bez velikog dijela plaće od 28.000 kuna. Fakultet mu nije produljio ugovor zbog godina

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Od 1997. godine je redoviti profesor interne medicine u trajnom zvanju. Ta karijera trajala je 23 godine, a sada dolazi svom kraju

29.3.2022.
21:53
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Svima je nama poznato da naši političari ne ostvaruju prihode samo svojom političkom službom, a neki od njih mjesečne prihode kombiniraju na različite načine. Jedan od njih i potpredsjednik je Sabora Željko Reiner koji umjesto plaće potpredsjednika, pokazuje njegova imovinska kartica prima plaću kao redovni profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u iznosu od 14.031 kunu neto te dodatno 14.493 kune neto kao liječnik KBC-a Zagreb. U konačnici, njegova plaća na mjesečnoj razini veća je nego premijerova i iznosi 28.524 kune neto.

Kako pak doznaje Net.hr, to bi se moglo uskoro promijeniti jer Reiner je izgubio status redovnog profesora na Medicinskom fakultetu, a time gubi i sva prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz dekanata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu navode kako je Reiner „izabran u zvanje redovitog profesora-trajno zvanje“ te da je s njim sklopljen ugovor o radu do kraja ove akademske godine, odnosno do 30. rujna 2022. godine.

Image
ostaje u radnom odnosu /

Reiner ostaje pročelnik na Rebru sa 68 godina, dogovorio se s Ćorušićem, ravnateljom KBC-a Zagreb

Image
ostaje u radnom odnosu /

Reiner ostaje pročelnik na Rebru sa 68 godina, dogovorio se s Ćorušićem, ravnateljom KBC-a Zagreb

Prema Odluci Fakultetskog vijeća o produljenju ugovora o radu znanstvenicima i nastavnicima nakon 65 godine života, od 31. ožujka 2021., Katedra za internu medicinu na svojoj sjednici donijela je odluku da se ne pokreće postupak produljenja ugovora o radu za nastavnike Katedre koji su navršili 65 godina života. Reiner naime ima 68 godina, a u svibnju ove godine napuniti će 69. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slijedom takve Odluke se postupci za produljene ugovora o radu obustavljaju", zaključili su. 

Inače, Reiner je u svojoj dugogodišnjoj političkoj karijeri bio i ministar zdravstva i predsjednik Sabora. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 1976. godine, magistrirao dvije godine kasnije, a onda i 1982. godine doktorirao. Specijalizirao je internu medicinu u KBC Sestre milosrdnice, ali  i u Sveučilišnoj bolnici Eppendorf u Hamburgu u Njemačkoj. Bio je i na usavršavaju u SAD. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Medicinski fakultet u Zagrebu opet dolazi, ali kao docent 1986. godine pa dvije godine kasnije postaje redovni profesor. Od 1997. godine je „redoviti profesor interne medicine u trajnom zvanju“. Ta karijera trajala je 23 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo