REINER: / Orešković je čovjek s vizijom, a Milanović bez kućnog odgoja

Image
Foto: Pixsell, Goran Stanzl
29.12.2015.
15:48
Pixsell, Goran Stanzl
VOYO logo

"Velike su šanse da do 15. siječnja, kada je sljedeća sjednica Hrvatskog sabora, imamo složenu Vladu. U ovakvoj gospodarskoj situaciji treba nam netko s vizijom, a gospodin Orešković je osoba sa širokim poznanstvima, koja ima mogućnost privući investicije u Hrvatsku", kazao je novoizabrani predsjednik Hrvatskog sabora, akademik Željko Reiner, gostujući u Studiju 4 Hrvatske televizije.

Ponovio je da mu je žao što za predsjednika Sabora nije bio izabran jednoglasno, na način kako su bili izabrani njegovi prethodnici u prošlom mandatu Boris Šprem i Josip Leko.

Cijeni potporu Josipa Leke

"Mi u HDZ-u smo kao oporba glasovali za predstavnika vladajućih, držeći da nema razloga da ne podržimo onoga koga su oni predložili smatrajući da je najpogodnija osoba. Ovoga puta to se nije dogodilo, što je na neki način u redu jer smo došli do onog stupnja razvitka države u kojem ljudi mogu potpuno slobodno izraziti svoje stavove i neslaganja, a da zbog toga ne trpe posljedice", kazao je Reiner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da tim više cijeni potporu koju je dobio od dosadašnjeg predsjednika Sabora i SDP-ovca Josipa Leke.

Image
ŠTO ĆE REĆI MILANOVIĆ? /

Josip Leko dao je glas za Reinera

Image
ŠTO ĆE REĆI MILANOVIĆ? /

Josip Leko dao je glas za Reinera

"Imao je nerijetko hrabrosti postupiti na način na koji očito neki oko njega nisu imali hrabrosti ili volje. Žao mi je što je nekad podlegao pritiscima, a znam da je bilo velikih pritisaka na njega. Ali, pokazao je da je politički korektan. Ne vjerujem da će na mene biti sličnih pritisaka jer dolazim iz stranke u kojoj su odnosi potpuno drugačiji. Predsjednik moje stranke je, hvala Bogu, potpuno drugačiji od predsjednika SDP-a", kazao je Reiner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvotrećinska većina za promjenu naziva Sabora

Milanovićeve izjave izrečene nakon konstituiranja Sabora ocijenio je nedostatkom kućnog odgoja.

"Svatko od nas kad nešto izrekne, to zapravo govori o njemu samom, o njegovoj pristojnosti, kućnom odgoju, a ne o onima o kojima ta osoba govori", pripomenuo je novi predsjednik Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reagirao je i na izjavu SDP-ovca Nenada Stazića koji mu je poručio da ne poznaje Ustav jer je za promjenu naziva Hrvatskog sabora potrebna dvotrećinska većina.

"Ja i te kako dobro poznajem Ustav i svjestan sam da je za promjenu naziva potrebna dvotrećinska većina. Ali, tko garantira gospodinu Staziću da nećemo uspjeti postići tu većinu", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRT / Danas.hr

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo