RAZBIJEN VELIKI NARKOLANAC U SPLITU: / Profesionalni vojnik i njegovi prijatelji preprodavali drogu, a najveći su plan imali za Ultru

Image
Foto: Pixsell

Odjel za droge splitske policije razbio je lanac krijumčara droge, prilikom čega su uhićena četvorica muškarca: 33-godišnji profesionalni vojnik iz Splita A.P.

26.5.2017.
9:07
Pixsell
VOYO logo

Oni su krijumčarili amfetamin, kokain i marihuanu. Ulična vrijednost zaplijenjene droge je nešto manje od 600 tisuća kuna. Drogu su od siječnja do 23. svibnja preprodavali kupcima u Splitu i okolici, a policija sumnja da su drogu koja im je ostala pripremili s planom da je prodaju po visokoj cijeni na nadolazećem Ultra festivalu.

Sudac istrage muškarce je pustio da se brane sa slobode, iako je zatražen jednomjesečni istražni zatvor kako oni ne bi utjecali na svjedoke i ponovili kazneno djelo. Nisu im određene ni nikakve mjere opreza pa je na to uložena žalba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je organizirao 33-godišnjak iz Splita, inače bivši vojnik. On je drogu nabavljao pa preko S.Č. je prodavao krajnjim kupcima, a tako je došao i do muškarca iz Kaštel Sućurca. Kokain je prodavao i jednom Splićaninu koji je javnosti poznat po sudjelovanju u jednom reality showu.

U veljači je od nepoznate osobe u Njemačkoj kupio oko 900 grama kokaina koji je preko granice pokušao prevesti L.A., kada ga je policija otkrila, a na području Splita i Solina muškarci su prodavali i amfetamin, kokain i marihuanu, i to u 15-ak navrata ove zime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je saznala i za državljanina BiH, T.G., koji je sudjelovao u ovom narkolancu, kad je u rezervnom kotaču svog automobila sakrio kilogram marihuane, 50 grama kokaina i 100 grama tvari za povećanje mase te u Dugopolju sve to predao vođi lanca A.P. Planirao je realizirati još jednu pošiljku potkraj travnja, no policija ga je presrela, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike