Ravnatelja HRT-a ne smije se birati u atmosferi straha

9.4.2010.
15:45
VOYO logo

Potpisnici priopćenja Hašim Bahtijari, Damir Grubiša, Dragan Crnogorac, Sanja Modrić i Marina Škrabalo zabrinuti su zbog toga što je "ta akcija već dovršena unatoč upozorenjima koja su izrečena na posljednjoj sjednici Vijeća prije nekoliko dana, a čiji je meritum da se postupak otkazivanja ugovora o radu Veljku Jančiću temelji na nizu neistinitih, neobrazloženih, nedokazanih i stoga zakonski neutemeljenih optužbi i kvalifikacija".

"Otkazivanje ugovora o radu Veljku Jančiću otežava postupak izbora glavnog ravnatelja jer dodatno stvara atmosferu nepovjerenja i straha jer moguće kandidate za glavnog ravnatelja iz reda zaposlenih na HRT-u odvraća od namjere da se na javni natječaj i prijave", smatraju članovi Vijeća te dodaju da je riječ o nelegalnom i zlonamjernom kažnjavanju zaposlenika Jančića, iza kojega stoji v.d. Ravnateljstvo HRT-a. Zatražili su i da se o pitanju Jančićeva otkaza raspravlja na sjednici Programskog vijeća HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatramo kako je znakovito da je postupak raskida radnog odnosa s Veljkom Jančićem pokrenut upravo u vrijeme trajanja natječaja za izbor glavnog ravnatelja u kojemu je Jančić bio jedan od kandidata i u prvom natječaju dobio glasove većine članova Programskog vijeća te da je u predstavljanju svoga programa kandidat Jančić ukazao na neke nepravilnosti u radu HRT-a i predložio načine rješavanja brojnih programskih i poslovnih problema", zaključili su Bahtijari, Grubiša, Crnogorac, Sanja Modrić i Marina Škrabalo.

Prethodni članci:

arti-201002040748006 arti-201004010722006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo