prisjećanje na dan potresa / Ravnatelj Klaićeve za RTL se prisjetio dramatičnih trenutaka u bolnici nakon potresa

Goran Roić prisjeća se kako su djeca tog dana bila evakuirana na srednjoškolsko igralište

22.3.2021.
18:51
VOYO logo

Znatna oštećenja pretrpjela je i Dječja bolnica u Klaićevoj gdje svakodnevno pacijenti prolaze uz metalnim šipkama ojačane svodove. 

Još uvijek ima oštećenja u bolnici. Zgrada nije dobila crvenu naljepnicu, te toga srećom nije propao novi odjel kirurgije u bolnici. Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj prisjetio se tog teškog dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To je izgledalo jako dramatično. Radi se o bolničkom objektu gdje su djeca svih uzrasta. Ja sam nakon 15 minuta došao u bolnicu  i već je bila u tijeku evakuacija dječice iz objekta na srednjoškolsko igralište'', rekao je Roić. 

Image
(PRE)SPORA OBNOVA /

Godina dana od razornog potresa, evo što kažu političari: 'Indolencija, neznanje i nečinjenje...'

Image
(PRE)SPORA OBNOVA /

Godina dana od razornog potresa, evo što kažu političari: 'Indolencija, neznanje i nečinjenje...'

Dodatna oštećenja prouzročio je i potres u Petrinji. U zagrebačkom potresu , bolnica koja je iz 1908., zadobila je najveća oštećenja po svim etažama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U trenutku potresa bila u situaciji konstrukcije operativnog traka i upravo sad čekamo uporabnu dozvolu, jer su radovi gotovi. Na drugim dijelovima objekta izradili smo elaborat o sanaciji. No objekt je statički siguran'', rekao je Roić.

Kako bi kirurška sala bila osigurana, morala su se napraviti dodatna protupotresna pojačanja i Roić kaže kako je to već napravljeno. No u drugim etažama objekta još ima posla, ravnatelj se nada da će se to moći tijekom ove godine napraviti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popravci se financiraju uz pomoć resornog ministarstva, a bolnica je aplicirala u EU fondove solidarnosti s ciljem da se napravi temeljita sanacija čitavog objekta. 

''Želio bi da, ukupno govoreći, obnova ide brže. Međutim administracija i svi ovi pretkoraci su jako zahtjevni. Ne mogu biti nezadovoljan, mi smo ovdje u ovom javnozdravstvenom objektu od posebnog značaja  u jako dobrom prolaznom vremenu i nadam se da ćemo ove godine sanirati sve rane'', rekao je Roić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo