FRCALE SU ISKRE / Raspudić se sučelio s Bačićem, pa žestoko uzvratio Plenkoviću: 'Njegov humor pokazuje seksualnu opterećnost!'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Iz HDZ-a su podsjetili da je uvođenje covid-potvrda utemeljeno na Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti u 47. članku i na Zakonu o sustavu civilne zaštite

22.11.2021.
20:36
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

U Dnevniku Nove TV, stavove o cijepljenju, pandemiji i covid-potvrdama sučelili su Nino Raspudić iz Mosta te Branko Bačić iz HDZ-a. Raspudić je rekao bi do kraja tjedna trebali objaviti datum prikupljanja potpisa.

Iz HDZ-a su podsjetili da je uvođenje covid-potvrda utemeljeno na Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti u 47. članku i na Zakonu o sustavu civilne zaštite. Bačić je kazao da bi u nekim drugim okolnostima ovo smatrao političkim vicem.

Image
OGROMAN IZNOS /

Konačno su izračunali: Znate li koliko je koronavirus od početka epidemije koštao Hrvatsku?

Image
OGROMAN IZNOS /

Konačno su izračunali: Znate li koliko je koronavirus od početka epidemije koštao Hrvatsku?

'Ispao je smiješan'

"Ovo nije referendum o potvrdama. Cijepljenje nije nametnuto, možete birati", podsjetio je Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgleda da Bačić zna pitanje i prije mene", rekao je Raspudić, istaknuvši da ima puno spinova oko ove teme. "Ništa ne priječi ministra da odluči kako je testiranje potrebno za sve", dodao je.

Plenkovićev humor pokazuje seksualnu opterećnost, ispao je smiješan, kazao je Raspudić komentirajući izjavu premijera Andreja Plenkovića u kojoj je protivnike covid-potvrda prozvao junacima koji se boje vatica za testiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspudić je Stožer nazvao paratijelom, a Bačić je kazao da su oni ovlašteni zakonom što je potvrdio i Ustavni sud. Ako će ići obvezno cijepljenje, ono će značiti i docijepljivanje, upozorio je Raspudić. 

HDZ-ov 'spin'

Bačić tvrdi da se tu ne radi o covid-potvrdi. "Referendum o covid-potvrdi podrazumijeva ukidanje testiranja. To je na kraju epilog ukidanja potvrde. Zbog čega? Zbog toga što da biste dobili covid-potvrdu, trebate se cijepiti ili preboljeti ili testirati. Dakle, vama cijepljenje nije nametnuto. Možete birati, ali ako se ne cijepite, a niste preboljeli, morate se testirati'', objasnio je Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to se nadovezao Raspudić rekavši da je prepoznao HDZ-ov spin. "Mi smo ih i pustili par dana da izađu sada i napadaju pitanje koje još nije ni izašlo u javnost. Jedan od tih spinova je i to da ako prođe ovaj referendum, da će biti obavezno cijepljenje. To nema nikakve veze jedno s drugim. I da se ukinu covid-potvrde referendumom i da se ukine Stožer i da se sve vrati u Sabor na dvotrećinsku većinu, vidjet ćemo koja će još varijanta biti, ništa ne priječi ministra zdravstva da donese odluke da je za ulazak u bolnice potrebno testirati sve. A kad već spominjemo broj mrtvih, dobar dio broja sadašnjih mrtvih je rezultat katastrofe s covid-potvrdama gdje smo mi odmah upozoravali čim se prvi znanstveni rad pojavio u Lancetu da i cijepljeni prenose zarazu i da je potrebno testirati na ulazu u bolnicu i cijepljene i necijepljene''.

Tvrdi da ''covid-potvrde daju lažnu sigurnost''. Bačić je odvratio da ''ukidanje potvrda znači širenje epidemije''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo