SRAMOTAN NAPAD U ZAGREBU / Rasistu koji je maltretirao radnika iz Indije već se ranije sudilo, brutalno je pretukao poznanika

Image

Pod lupom tužiteljstva svojedobno se našao još zbog tučnjave na Božić 2016. godine

14.3.2023.
10:23
VOYO logo

Rasistu s Reddita, koji je uhićen u Ivanić Gradu jer je vrijeđao strance, već se sudilo zbog nasilja, a i pred policijom je divljao s dignutom desnicom, piše u utorak Jutarnji list.

"Je*eni nigeru, odi doma u Indiju! (…) Ovo je naša zemlja, Hrvatska, ovo je Europa. Za bijele ljude, a ne za crnce", neprimjerene su, najblaže rečeno, rečenice koje odzvanjaju u ušima svakog tko je pogledao sramotnu snimku objavljenu na Redditu tijekom vikenda, a izgovara ih na Europskom trgu u Zagrebu obrijano-nabrijani muškarac dostavljaču Wolta podrijetlom iz Indije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UHVAĆEN U IVANIĆ GRADU /

Notorni rasist tijekom uhićenja dizao desnicu i uzvikivao: 'Heil Hitler!'; Susjedi u šoku: 'On je jedan veliki obiteljski križ'

Image
UHVAĆEN U IVANIĆ GRADU /

Notorni rasist tijekom uhićenja dizao desnicu i uzvikivao: 'Heil Hitler!'; Susjedi u šoku: 'On je jedan veliki obiteljski križ'

Policija vrlo brzo otkrila identitet muškarca

Zahvaljujući kvalitetnim dojavama i smjernicama koje su zaprimili odmah po objavi videa, zagrebački policajci su vrlo brzo otkrili identitet inicijatora govora mržnje koji je svojom primitivnom komunikacijom zapravo osramotio cijelu zemlju.

Riječ je o J. M. (34) zvanom Juka iz Ivanić Grada, a njegovu lokaciju, na kojoj se začahurio, policija je pokušavala otkriti nepuna 24 sata. Paralelno s time su mu organizirali skriveni "doček" na adresi stanovanja, tako da ga je oko podneva, čim se ukazao u svom domu, policija odmah uhitila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nepravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu

Temeljem sudskog naloga prvo je uslijedio pretres njegova doma, a možda policija uspije otkriti i druge lokacije po Zagrebu koje povremeno koristi. Nakon toga će uslijediti kriminalističko istraživanje zbog sumnje na javno poticanje na mržnju i nasilje.

Pod lupom tužiteljstva se svojedobno našao zbog tučnjave na Božić 2016. u Ivanić Gradu kada je ispred jednog lokala s prijateljem I. K. prišao oštećenom L. T. Tog poznanika je prvo, prema optužbi I. K., udario šakom u glavu, pa je pao na tlo, nakon čega su ga obojica udarala šakama i nogama po glavi i rebrima nanijevši mu teške ozljede glave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obojica su negirala da su sudjelovali u sukobu, ali ih je sud ipak 2019. nepravomoćno osudio na uvjetne kazne, piše novinarka Jutarnjeg lista Hajdi Karakaš Jakubin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo