Nije u kontaktu s Todorićem /

Ramljak otvoreno: 'U Agrokor sam otišao kao i 1991. u rat, bez čekanja, razmišljanja i uvjeta'

Image
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

'Startna pozicija je bila šest kuna na računu te nula povjerenja dobavljača i vjerovnika', kazao je Ramljak za tportal

12.7.2017.
10:59
Tomislav Miletić/PIXSELL
VOYO logo

U intervjuu tportalu izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak otkrio je koliko mu je trebalo da od Vlade prihvati funkciju. "Trebalo mi je pet sekundi za odluku. Bio sam svjestan razmjera moguće katastrofe po gospodarstvo i prilikom poziva da prihvatim taj posao gledao sam na to kao kada sam 1991. kao dragovoljac otišao u Domovinski rat. Nije bilo čekanja, razmišljanja i postavljanja uvjeta."

Posljednjim kreditom, od 480 milijuna eura, normalizira se poslovanja i izbjegava stečaj Agrokorovih kompanija, što bi imalo razarajuće posljedice za hrvatskog gospodarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Agrokor je prije točno tri mjeseca bio doslovce na rubu ponora i da Hrvatska u tom trenutku nije imala Zakon o postupku izvanredne uprave koji se može primijeniti na sistemski važne kompanije, većina kompanija koje čine sustav Agrokor bila bi završila u stečaju. A s njima i velik broj Agrokorovih dobavljača, sa zaista razarajućim posljedicama po hrvatsko gospodarstvo, proizvodnju hrane i poljoprivredu", izjavio je Ramljak za tportal.

Ponor koji je Ramljak zatekao nije mogao biti dublji. "Startna pozicija je bila šest kuna na računu i nula povjerenja dobavljača i vjerovnika."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvanredni povjerenik ističe i da nije u kontaktu s Ivicom Todorićem, s kojim se sreo jedino 10. travnja kada je bila primopredaja.

Slijede restrukturiranje i prodaja kompanija, čime će se iz vlasničke strukture izbaciti Todorića. "Proizvodne i poljoprivredne tvrtke koncerna su zdrave kompanije koje imaju perspektivu i za njih ne nedostaje potencijalnih kupaca, iako je prerano govoriti kada i kako će doći do njihove prodaje. Krajnji cilj izvanredne uprave je postići nagodbu s vjerovnicima i tako okončati ovaj proces", objašnjava Ramljak za tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo