RADOVI U TIJEKU: / 1200 izbjeglica smjestit će se na Zagrebački velesajam?

Image
Foto: Pixsell, Jurica Gaolić
17.9.2015.
13:54
Pixsell, Jurica Gaolić
VOYO logo

Sastanak je vodio Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje hitnim situacijama, a ispred Zagrebačkog holdinga prisustvovali su predstavnici podružnica Robni terminali, Vladimir Nazor, Zagrebački velesajam te Direkcije.

Nude dva paviljona

Podružnica Zagrebačkog velesajma ponudila je smještaj izbjeglicama u paviljone 5 i 6, a telefonom je kontaktiran ZET radi osiguranja vozila za prijevoz izbjeglica unutar ZGB na lokaciju, objavljeno je na stranici Zagrebačkog holdinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanku je naglašeno da će trebati pomoć u osiguranju posteljine (plahte, deke, jastuci) o čemu će Ured dostaviti specifikaciju. Dogovoreno je da se na Velesajam dopreme skladišteni madraci Crvenog križa.

Lokaciju će čuvati policija

Od Grada je zatraženo posebno osiguranje prostora radi ograničavanja kretanja u krugu Velesajma, radi sigurnosnih razloga te razloga "sprečavanja ometanja poslovnih funkcija koje se odvijaju na lokaciji te posebne pažnje prema komitentima koji plaćaju zakupnine za prostore". Kalinić je naveo da će na lokaciji biti stalno prisutna policija, te je obećao uključivanje predstavnika civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći sastanak najavljen je za četvrtak kada bi se trebali nastaviti razgovori o pripremi prostora na Velesajmu za izbjeglice koje u sve većem broju pristižu u Hrvatsku.

Tportalu je neslužbeno potvrđeno da je na Velesajmu određen smještajni kapacitet za 1.200 izbjeglica.Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba upućeni su na Velesajam te po svemu sudeći pripremaju teren, a možda već i podižu šatore za eventualni prihvat izbjeglica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DRAMATIČNA SITUACIJA: Stotine izbjeglica krenulo hodati uz prugu, zaustavila ih policija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo