OPTUŽNICA TORCIDAŠIMA / Radnice s Desinca: 'Rakete i baklje su aktivirali pored agregata za točenje goriva, bojale smo se za život'

Image
Foto: PIXSELL

Cijeli napad i nerede gledale su na nadzornim kamerama, strahujući za vlastiti život s obzirom na to da su torcidaši palili baklje i bacali ih na prostor pumpe neposredno uz agregate za gorivo. Zbog zapaljivosti para sve je moglo eksplodirati

15.11.2023.
18:23
PIXSELL
VOYO logo

U neredima na autocesti A1 kod odmorišta Desinec u svibnju prošle godine ozlijeđeno je desetak policajaca, a dvoje navijača ranjeno. Za 42 navijača policija je prikupila dovoljno dokaza za optužnicu. U optužnicama su i iskazi djelatnica s benzinske pumpe koje su se u trenutku napada nalazile na radnom mjestu.

Radnice su se šokirale kad su navijači krenuli izlaziti iz vozila i napadati policajce, al su ipak ostale dovoljno pribrane da pobjegnu u ured upravitelja i zaključaju se. Cijeli napad i nerede gledale su na nadzornim kamerama, strahujući za vlastiti život s obzirom na to da su torcidaši palili baklje i bacali ih na prostor pumpe neposredno uz agregate za gorivo. Zbog zapaljivosti para i visokih temperatura sve je moglo eksplodirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tog dana radila sam u popodnevnoj smjeni, od 14,00 do 22,00 sata, s kolegicom. Nisam znala da se tu večer u Zagrebu odigrava nogometna utakmica između Dinama i Hajduka. Uobičajena je praksa da se benzinska postaja, zatvara kada navijači iz Zagreba odlaze prema Dalmaciji, a to sve zbog toga što se navijači zaustavljaju na odmorištu, nakon čega ulaze u prodavaonicu benzinske gdje kradu razne artikle, uglavnom pića, pivo, a to rade navijači svih skupina. U više navrata sam svjedočila tim krađama. Zbog toga je praksa da na odmorište dolazi određeni broj policijskih službenika kako bi se one spriječile. Oko 21 sat došao je jedan policajac i rekao da zatvore postaju te da će oni blokirati ulaz na odmorište zbog dolaska navijača Hajduka", rekla je jedna od radnica.

Image
NIKAD NIJE BIO U OVAKVOM STRAHU /

Na njih krenulo 400 Torcidaša pa ih opkolili. Policajac o 'paklu' kod Desinca: 'Šefe, gotovo je, ništa od nas'

Image
NIKAD NIJE BIO U OVAKVOM STRAHU /

Na njih krenulo 400 Torcidaša pa ih opkolili. Policajac o 'paklu' kod Desinca: 'Šefe, gotovo je, ništa od nas'

"U jednom trenutku vidjela sam kako je policija zatvorila ulaz na odmorište, izašla sam i vidjela zastoj vozila na autocesti, točno u ravnini s benzinskom postajom. Nazvala sam kolegu koji je trebao doći u noćnu smjenu kako bi mu rekla da je zastoj na autocesti, mislila sam da je bila prometna. U tom trenutku su iz vozila počeli izlaziti ljudi, ali nisam vidjela da bi oni imali kakva navijačka obilježja. Nazvala svoga šefa i rekla mu da zatvaramo benzinsku postaju i da ćemo ugasiti svjetla, jer dolaze navijači i kako ne bi misli da pumpa radi - ispričala je djelatnica. Sve su elektronski zaključali kad je netko počeo lupati po vratima. Prepala se dok nije shvatila kako se radi o konobarici kafića u sklopu pumpe. Ušla je u zadnji tren prije nego su dotrčali nepoznati muškarci", nastavila je svoju ispovijest prestravljena djelatnica benzinske pumpe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otišle smo u ured voditelja, gdje smo se sakrile i tamo na monitoru gledale video nadzor. Veliki broj ljudi, vjerojatno navijača, trčali su odmorištem i postajom prema policajcima. Bila je velika buka i galama, a čula sam i pucnjeve. Dobro sam vidjela da ti navijači pale baklje i ispaljuju rakete, a sve prema mjestu gdje su se nalazili policajci. U jednom trenutku je prostor benzinske postaje, zbog pucanja raketa i paljenja baklji, bio osvijetljen crvenim svjetlom. Rakete i baklje su aktivirali pored samih agregata za točenje goriva, što me dodatno prestrašilo, zbog mogućnosti izazivanja požara ili eksplozije benzinskih para", ispričala je djelatnica.

Istu priču ponovila je i njezina kolegica, ali i dodala još neke detalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Konobarica iz kafića u posljednji trenutak pobjegla na sigurno nakon što je čula pucnjeve", rekla je.

I iz Centra za forenzička ispitivanja Ivan Vučetić potvrdili su da je postojala opasnost od veće katastrofe nakon što je provedeno vještačenje predmeta pronađenih na mjestu događaja odnosno bengalki i ostalih pirotehničkih sredstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dostavljena pirotehnička sredstva mogu u svom krugu djelovanja izazvati niz štetnih posljedica kao što su opekline na tijelu. Izgaraju na visokim temperaturama (700- 2500 ºC) i mogu vrlo lako uzrokovati opekline ili od izravnog kontakta s pirotehničkim plamenom ili u neposrednoj blizini."

POGLEDAJTE VIDEO: Potukli se torcida i policija: Navijači Hajduka napali su policajce koji su ih organizirano pratili s utakmice u Zagrebu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo