Radile bez plaće 6 mjeseci, a sad ih šalju na burzu

Iako su tete u jedinom vrtiću u Kostajnici pola godine radile bez plaće, nadajući se da će bolja vremena nastupiti u 2012., to se neće dogoditi.

21.2.2012.
21:43
VOYO logo

Naime, novi gradski proračun za odgojiteljice iz vrtića ne predviđa ni kune, a Kostajnica neće dobiti ništa ni iz državnog proračuna za 2012. godinu. Zato se, kako kaže gradonačelnik, moraju odrediti prioriteti, pa u gradu više neće biti vrtića, knjižnice ni vatrogasaca!

"Ja se slažem, možda ima novca za vrtić, ali onda nema za gradsku upravu, e sad što treba biti prije, ja nisam bezosjećajan, ali isto ideš nekakvim redom", kazao je Tomislav Paunović, gradonačelnik Kostajnice za Dnevnik.hr, objašnjavajući zašto će tete iz vrtića, koje su pola prošle godine radile bez plaće, morati otići na Zavod za zapošljavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Koliko para, toliko muzike'

"Kažem, koliko para, toliko muzike. Nažalost, stradavaju mali, ali mi te ustanove ne možemo imati, ne samo vrtić nego i knjižnicu, turističku zajednicu i vatrogastvo", dodao je Paunović. Na pitanje zašto i on ne bi volontirao kao i tete iz vrtića, dao je još ovaj odgovor.

"Dat ću ostavku polovicom ožujka, situacija će biti još teža i novi izbori će koštati 200.000 kuna, ali se problem Kostajnice neće riješiti", poručio je gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje tko je kriv za ovu situaciju, tete kažu: "Pa gradonačelnik. On obično kaže zašto ćemo imati vrtić kad djeca imaju djedove i bake." Gradonačelnik pak tvrdi da već godinama pokušava riješiti problem i piše pisma ministarstvima, županima i premijerima i traži novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo