novi slučaj /

Q groznica poharala i Brač: zaražena jedna osoba, tim epidemiologa stigao na otok

Image
Foto: PIXSELL

Za jednog pacijenta utvrđeno je da je obolio nakon što je primljen na liječenje u Splitu

6.4.2018.
10:17
PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je trojici ljudi sa širega područja Studenaca u općini Lovreć utvrđeno da su oboljeli od Q-groznice, zasad, prema podacima s Infektologije KBC-a Split, s tog područja nije prijavljen novi slučaj obolijevanja, javlja Slobodna Dalmacija.

Ivo Petrić, šef Epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, kazao je kako je novi slučaj Q-groznice zabilježen na otoku Braču, u širem okružju Nerežišća. Prema riječima dr. Petrića, za jednog pacijenta utvrđeno je da je obolio nakon što je primljen na liječenje u Splitu te je kazao da ne treba dizati paniku s obzirom da se bolest pojavljue početkom proljeća i ne prelazi s čovjeka na čovjeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, u četvrtak je ekipa sastavljena od epidemiologa Nastavnog zavoda za javno zdravstvo iz Imotskog dr. Joška Marasa i veterinarskog inspektora dr. Ive Bage obišla područje Studenaca.

Obavili su razgovore s osobama koje su preboljele Q-groznicu i sada se dobro osjećaju, te su obišli i nekolicinu tamošnjih stočara. Također su obavljeni razgovori s njima, uz upute za primjereno držanje domaćih životinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo