U petak od 20.30 / 'Puno je jače kad igramo međusobno na treningu nego u prijateljskima, to je rat': Saračević otkriva zašto je utakmica s Crnom Gorom jedina službena

Dvorana je rasprodana i sve zanima kako izgleda Hrvatska sedam dana prije Prvenstva, što će sakriti, što otkriti u utakmici s Crnom Gorom, koju možete pratiti u petak od 20.30 sati na RTL-u. Rukometni program počinje već u 19.50

4.1.2018.
21:50
VOYO logo

U "gladijatorskoj" Spaladium Areni, koja je "ušminkana" za EURO, razgovarali smo sa Zlatkom Saračevićem, članom stručnog stožera reprezentacije.

Odgovore na koja pitanja želite dobiti u sutrašnjoj utakmici protiv Crne Gore?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije to baš utakmica na kojoj ćemo moći dobiti konkretne odgovore. Bitno je da igrači osjete Spaladium Arene jer do sada nismo trenirali ovdje. To je prvi cilj, drugi je - s obzirom da ćemo teško igrati s 22 čovjeka - izabrati ekipu koja će nastupiti, a ostali će imati normalan trening. To je samo jedan od treninga koji radimo, tako ćemo to shvatiti. Naravno moramo pokazati splitskoj publici da želimo, hoćemo, da smo agresivni. A nešto ćemo malo i sakriti.

Vjerujem da je jedan od ciljeva da se nitko ne ozlijedi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je prva, najvažnija stvar. Međutim ako uđeš koncentrirano, ako nema štednje ozljeda je manje.

Ti si sada unutra, što možeš reći o atmosferi, momci zaista ginu na svakom treningu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od stvar od prvog dana, otkad nas je Lino skupio je da se stalno spominje riječ tim. Moramo biti tim, imati emocije, biti zajedno i to prenijeti na publiku. Da vide da mi to želimo. Grešaka će biti, ali moramo ginuti za svaku loptu. Tako se radi i na treningu, radi se žestoko, nikad nismo bolje trenirali. A uz to je jedno veliko zajedništvo, koje se mora pokazati.

Kakva je situacija s Domagojem Duvnjakom i njegovim koljenom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dule trenira sto posto. Vidi se na svakom potezu da je svjetska klasa, da želi i može. Zadovoljstvo je s njim raditi. U jednom trenutku jučer smo radili s opterećenjem, rekli su mu da ne mora to raditi, on je uzeo to i rekao da mora trenirati.

Lino stalno ističe da je ovo momčad bez zvijezdi, iako je prepuna zvijezdi zapravo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko nije tu zvijezda. Zvijezda je Hrvatska, to je ono mjerilo koje će biti do kraja. Sanjamo visoko, hoćemo li doći do toga - dat ćemo sve od sebe - ali nam nitko ne smije zamjeriti da nismo htjeli, to je osnova svega. Moraju svi vidjeti da hoćemo, želimo i moramo to napraviti.

Druge reprezentacije imaju više pripremnih utakmica, no vi zapravo svaki dan igrate jedni protiv drugih, i to na nož...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno je jače kad mi igramo međusobno. Imamo deset igrača sa svake strane plus golmane. To je rat, jedna borba. Da ne podcjenjujem neke ekipe, ali kad igramo zajedno to je jače od ove utakmice protiv Crne Gore.

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo