PULJANIN (30) SE PRIJAVIO ZA CIJEPLJENJE U SRBIJI: / Odmah je dobio termin; 'Jedini problem je što je sve na ćirilici'

Image

Iako je mlad i zdrav jedan Puljanin je u Novom Sadu uspio dobiti termin za cijepljenje protiv koronavirusa

27.3.2021.
16:18
VOYO logo

Jedan Puljanin mlađi od 30 godina i potpuno zdrav, koji je želio ostati anoniman i čiji su podaci poznati redakciji Glasa Istre, prijavio se 2. ožujka za cijepljenje stranaca u Novom Sadu. Kako javlja list, 25. ožujka je dobio e-mail s terminom i mjesto za cijepljenje odmah sljedeći dan, što je kraći rok od onoga kojeg u Hrvatskoj ponekad čekaju i ugrožene skupine.

Budući da bi u Novom Sadu cjepivo morao primiti već danas, a nije se mogao organizirati u kratkom roku, odmah po primitku e-maila uspješno se odjavio. Kako je poručio za Glas Istre, kod prijave za cijepljenje uglavnom je morao navesti osobne podatke, a mogao je izabrati i lokaciju gdje će se cijepiti i čak cjepivo koje želi primiti. "Jedini je problem što je sve na ćirilici", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok Hrvatska ima problema s dostavom cjepiva i cijepljenja prioritetnih skupina, po svemu sudeći mladi i zdravi u Srbiji znatno brže mogu doći na red.

Image
NIJE ŠALA, SRBI ĆE PROIZVODITI RUSKO CJEPIVO: /

Počinje do svibnja u postrojenjima Torlaka, a postoji i plan za izvoz

Image
NIJE ŠALA, SRBI ĆE PROIZVODITI RUSKO CJEPIVO: /

Počinje do svibnja u postrojenjima Torlaka, a postoji i plan za izvoz

Pohvala za cijepljenje migranata

Srbija je u petak dobila pohvalu agencije Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) zbog kampanje procjepljivanja migranata, a srbijanska gospodarska komora najavila je da će tijekom vikenda u Srbiji biti cijepljeni i gospodarstvenici susjednih zemalja, dok broj zaraženih raste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U centrima diljem Srbije trenutno je, prema podacima srbijanskog Komesarijata za izbjeglice i migracije, 4883 izbjeglica, tražitelja azila i migranata, a u nacionalnu kampanju procjepljivanja uključeni su svi koji su se prijavili da žele primiti jedno od četiri cjepiva koje Srbija trenutno korosti - Pfizer/BioNTech, Sputnjik V, AstraZenecu i Sinopharm.

Cijepljenjem upravlja nacionalno tijelo za za izbjeglice i migracije, a dosad je cjepivo primilo nekoliko desetaka izbjeglica i tražitelja azila u privatnom smještaju, te prihvatno-tranzitnim centrima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cjepiva za gospodarstvenike

Vlada Srbije osigurala je i 10.000 doza cjepiva za gospodarstvenike iz susjednih zemalja i zaposlenih u srbijanskim tvrkama iz Sjeverne Makedonije, Crne Gore, BiH i Albanije te Kosova, kako bi potaknula gospodarske aktivnosti u regiji i ubrzala promet roba i usluga u uvjetima pandemije.

Cijepljenje će, kako je najavio predsjednik Gospodarske komore Srbije (PKS) Marko Čadež, početi ovog vikenda. Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić najavio je da će narednih „dana i tjedana“ u Srbiju stići „velike količine" cjepiva Pfizer i Sinopharm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo