PUKLO JE: / Vanđelić ipak neće biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba: Ne žele mu popustiti u svemu što zahtijeva

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Vrh stranke nije bio baš sklon da mu popusti u svemu što zahtijeva, no, u stranci službeno negiraju da je bilo uvjetovanja

2.2.2021.
23:09
Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

Damir Vanđelić, privremeni ravnatelj Fonda za obnovu nakon potresa, ipak neće biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, doznaje Jutarnji list.

Sugovornici iz vrha stranke govorili su tijekom dana kako Vanđelić u utrku želi ući slobodnih ruku, odnosno da sam bira svoje buduće suradnike, da ima utjecaj i na sastavljanje liste, ali i da ima presudan glas kada je u pitanju postizborno koaliranje koje nikako ne bi trebalo ići u smjeru dogovora s Milanom Bandićem, prenosi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-OV MIŠIĆ: ‘Ako Vanđelić ide u utrku za gradonačelnika Zagreba, očekujem da se povuče iz Fonda za obnovu’

Image

SDP-OV MIŠIĆ: 'Ako Vanđelić ide u utrku za gradonačelnika Zagrena, očekujem da se povuče iz Fonda za obnovu'

Image

SDP-OV MIŠIĆ: 'Ako Vanđelić ide u utrku za gradonačelnika Zagrena, očekujem da se povuče iz Fonda za obnovu'

Nije bilo nikakvog uvjetovanja

Vrh stranke nije bio sklon da mu popusti u svemu što zahtijeva, no, u stranci službeno negiraju da je bilo uvjetovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa od navedenog o nekakvim uvjetovanjima gospodina Vanđelića nije istina. Bespredmetno je tvrditi da bi gospodin Vanđelić uopće postavljao bilo kakve uvjete HDZ-u vezane za lokalne izbore. Uloga gospodina Vanđelića je vođenje Fonda za obnovu nakon potresa te o operativnim aktivnostima daje obavijesti članovima Vlade. Sve ostalo su medijske spekulacije. HDZ ide na izbore u Zagrebu s namjerom da pobijedi, kao što je i pobijedio u sve četiri zagrebačke izborne jedinice na parlamentarnim izborima", poručuju službeno iz stranke te najavljuju da će HDZ na vrijeme predstaviti svog kandidata i tim za Zagreb.

"On je privremeni ravnatelj Fonda, fokusiran je na obnovu, a HDZ će odlučiti o svom kandidatu na razini gradskog odbora kada odlučimo o svim kandidatima za lokalne izbore, a to će biti u sljedećim tjednima", rekao je danas Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo