Kontrolni let /

Prvi samostalni let na MIG-u budućeg borbenog pilota: Bivši član Krila Oluje pojačanje HRZ-

Image
Foto: MORH

Rendulić je iskusan pilot koji je radio kao pilot i nastavnik letenja u Eskadrili aviona 93. zrakoplovne baze, a bio je i član skupine 'Krila oluje'

8.6.2018.
12:33
MORH
VOYO logo

U 91. zrakoplovnoj bazi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na zagrebačkom Plesu početkom lipnja pilot Eskadrile borbenih aviona na obuci na avionu MiG-21, natporučnik Ivan Rendulić uspješno je izveo prvi samostalni let na borbenom avionu MiG-21 bisD.

Rendulić je iskusan pilot koji je radio kao pilot i nastavnik letenja u Eskadrili aviona 93. zrakoplovne baze te bio član akrobatske skupine "Krila Oluje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: MORH

Foto: MORH

Kako bi zadovoljio kriterije tehničkog poznavanja aviona najprije je u Središte za obuku "Rudolf Perešin" u Zemuniku slušao Tehničku učionicu, a potom odradio praktične vježbe na avionima. Nakon uspješno položenog ispita iz Tehničke učionice, preobuku je nastavio u 91. zrakoplovnoj bazi.  Rendulić se potom upoznao s eksploatacijom aviona te radnjama, postupcima i tehnikom pilotiranja na avionu MiG-21 te je uspješno prošao i ovaj dio obuke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi započeo letački dio obuke na školsko-borbenom avionu MiG-21 UMD s iskusnim nastavnicima letenja, uslijedilo je slijepo poznavanje područja letenja, slijepo poznavanje kabine te polaganje ispita iz poznavanja redovitih i izvanrednih postupaka na avionu MiG-21.

Prije laširanja na borbenom avionu MiG-21 bisD, Rendulić je uspješno položio kontrolni let za samostalno letenje. Nakon prvog samostalnog leta, slijede daljnji samostalni letovi prve faze obuke koja završava ispitnim letom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo