POVRATAK NEW WAVE ČUDAKA / Prvi Devo nakon 19 godina

Image

Jedan od najbizarnijih i najuspješnijih novovalnih sastava snima novi album poslije skoro dva desetljeća.

11.3.2009.
12:02
VOYO logo

Samo nekoliko dana nakon što su najavili spektakularni koncert u Londonu, new wave frikovi Devo kreću i s radom na novom albumu, prvom od 1990. godine.                       

Ploča, zasad neimenovana, trebala bi izaći sljedeće jeseni, a pjesme s nje izvodit će i na predstojećim nastupima u Dallasu, Austinu i Somersetu. Ovaj londonski, kako je objavljeno za vikend, u cijelosti je posvećen reprodukciji kultnog debitantskog albuma "Q: Are We Not Men? A: We Are Devo!".                    

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon izlaska razočaravajućeg "Smooth Noodle Maps", jedan od najuspješnijih novovalnih sastava prestao je s radom iako se odonda povremeno okupljao radi koncerata ili promocije videoigre u kojoj su glavni junaci bili članovi. Osnovani su još 1972. godine u Akronu, no prve uspjehe bilježe u razdoblju punka i novog vala. Uvijek su nastupali u identičnim kostimima, a svoj su minimalistički electro-pop i izuzetno bizarne tekstove nazivali zajedničkim imenom Devo-lution (Devolucija).

Njihove pjesme obrađivali su Nirvana, Soundgarden i mnoštvo američkih alter bendova, a najpoznatiji su po velikim hitovima "Whip It" i "Pick-A-Boo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo