i dalje prate stanje / Provedeno uzorkovanje rijeke Save: dobiveni rezultati ne ukazuju na onečišćenje ili pogoršanje kakvoće

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Izmjerene vrijednosti su u uobičajenim rasponima koji se bilježe tijekom provedbe sustavnog monitoringa. Službe Hrvatskih voda nastavljaju pratiti stanje na terenu

3.5.2018.
13:54
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Iz Hrvatskih voda u srijedu su priopćili kako je, nakon što je prošlog tjedna došlo do onečišćenja rijeke Spreče u BiH, provedeno uzorkovanje vode iz Save. Temeljem naloga Hrvatskih voda, Zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije jučer je obavio uzorkovanje vode rijeke Save uzvodno i nizvodno od utoka rijeke Bosne u rijeku Savu. 

Dobiveni rezultati ne ukazuju na onečišćenje ni na pogoršanje kakvoće rijeke Save. Izmjerene vrijednosti su u uobičajenim rasponima koji se bilježe tijekom provedbe sustavnog monitoringa. Službe Hrvatskih voda nastavljaju pratiti stanje na terenu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema posljednjim informacijama koje su dobivene od Glavnog međunarodnog centra za uzbunjivanje u Bosni i Hercegovini putem Glavnog međunarodnog centra za uzbunjivanje u Republici Hrvatskoj, nastalo onečišćenje rijeke Spreče u Bosni i Hercegovini je minimalizirano te su vrijednosti izmjerenih pokazatelja u vodi unutar dopuštenih granica. 

Podsjetimo, do onečišćenja rijeke Spreče došlo je 27. travnja u poslijepodnevnim satima, uslijed puknuća brane iz bazena tvornice Sisecam Soda u Lukavcu u BiH, no istjecanje iz tvorničkog bazena je zaustavljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo