PROPADA LI CROATIA AIRLINES? / Djelatnici prijete paralizirajućim štrajkom, ali šef Uprave ne vidi neke dramatične probleme

Image

Tvrtka s 12 aviona teško da si može priuštiti loše poslovne poteze. Tržište raste, ali Croatia Airlines u tome ne nalazi neke koristi.

15.6.2018.
7:08
VOYO logo

Sindikati pilota i kabinskog osoblja Croatia Airlines prijeti prizemljenjem zrakoplova u jeku turističke sezone. Traže veće plaće i bolje uvjete rada, ali iz uprave kažu kako ih to koštalo novca kojeg nemaju. Točnije, 32 milijuna kuna koje nemaju.

I ministar Butković ranije je zaključio kako bi, ako dođe do štrajka, CA mogla propasti, odnosno da bi taj potez mogao u jeku sezone biti poguban poslovni potez od kojeg bi se ova aviokompanija teško oporavila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa, kaže kako se nada da do štrajka neće doći.

No, posljednjih godina Croatia bilježi velik odljev djelatnika. U posljednjih pet godina tvtrku je napustilo je 140 stjuardesa, u posljednje dvije osam pilota, a u nezavidnoj situaciji su i mehaničari, koji zbog manjka ljudi danima rade prekovremeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Bajić smatra kako situacija i nije tako problematična.

'Fluktuacija nije veća no što je u drugim kompanijama. Čak je i nešto manja', rekao je Bajić za RTL Direkt, dodajući kako su mehaničari ipak izuzetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kompanija je kroz cijelu povijest potkapitalizirana i u tom smislu je potrebna dokapitalizacija, kako bismo napravili jedan razvojni iskorak. Mi moramo rasti s tržištem', rekao je potvrdivši kako će se tražiti strateški partner za Croatiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo