Promjena u kadrovskoj križaljci nove vlade

Iako se kao siguran kandidat za ministra obrane spominjao Mirando Mrsić, doznaje se da on ipak neće biti na čelu tog ministarstva.

9.12.2011.
8:39
VOYO logo

Vlada predsjednika SDP-a Zorana Milanovića ovih dana dobiva i posljednje obrise. U odnosu na dosadašnje medijske najave, promjena u kadrovskoj križaljci odnosi se na obranu.

Ministar obrane neće biti Mirando Mrsić, nego će Milanović tu funkciju povjeriti Anti Kotromanoviću, a Mrsić je u igri za neko drugo ministarsko mjesto. Informacija je to iz samog vrha SDP-a. Izvor Večernjeg lista objašnjava da je glavni kriterij za ministarska mjesta da ih obnaša političar, ali i osoba koja je ujedno stručna u resoru koji joj se povjerava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novost je i da bi Vlada trebala imati četvero potpredsjednika. Uz Radimira Čačića, koji bi ujedno bio ministar za gospodarstvo, potpredsjednici bi bili Neven Mimica, Milanka Opačić i, prema posljednjoj Milanovićevoj viziji, Branko Grčić, koji će definitivno obnašati i dužnost ministra za regionalni razvoj i fondove EU.

Jovanović ministar znanosti, a Jakovina poljoprivrede

Prema pisanju Novog lista, SDP-ovac Željko Jovanović bit će novi ministar znanosti, obrazovanja i sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar poljoprivrede u Vladi Kukuriku koalicije bit će Tihomir Jakovina, diplomirani inženjer agronomije, načelnik Općine Bukovlje i šef SDP-ove Županijske organizacije u Brodsko posavskoj županiji.

Otvoren je još resor pravosuđa na čijem će čelu ipak najvjerojatnije biti SDP-ovac Josip Leko. On će u petakl obaviti razgovor s predsjednikom stranke nakon čega će biti donesena konačna odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo