Vrhunac sezone / Hrvatska se opet guši u kilometarskim kolonama: 'Dobro bi došao jedan Dalić, a hoće li ga naći...'

U tijeku je velika smjena turista na vrhuncu ovoljetne turističke sezone

28.7.2018.
18:22
VOYO logo

Promet i kolone obilježili su dan na većini cesta u smjeru mora. Na izlazu s autoceste u Lučkom kolona je splasnula, a bila je i 12 kilometara pa je omogućeno i gotovinsko plaćanje na Demerje tri kilometra prije. U smjeru unutrašnjosti između tunela Bristovac i vijadukta Božići protezala se kolona oko 7 km, dok je kod čvora Maslenica u smjeru Dubrovnika kolona 4 kilometra. Kod Svetog Roka kolona je oko 17 sati bila osam kilometara, a promet je otežavao i jak pljusak. 

Zbog velikih gužvi od Jaske do naplatne kućice tebalo je čak sat i pol. Građani ogorčeni, ali možda i ne onoliko koliko bi se očekivalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Baš je velika, ne može se proći. Ne znam šta je ovo. Hrvati smo svi, ništa nam ne smeta“, rekao je jedan od vozača.  

U Trajektnoj i Zračnoj luci Split ovog se vikenda očekuje oko 145 tisuća putnika u oba smjera, što je ovogodišnji rekord, a nastavak takvog  intenziteta prometa predviđa se i sljedećeg vikenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Danas i sutra kroz splitsku trajektnu luku prometovat će oko 87.000 putnika i 17.000 vozila što je najveći ovogodišnji promet tijekom jednog vikenda a očekujemo kako će se porast broja putnika nastaviti i sljedećeg, odnosno prvog vikenda u kolovozu," rekla je za Hinu voditeljica agencije Jadrolinije u Splitu Jelena Ivulić.

 Po njezinim riječima, zbog povećanog prilljeva putnika u trajektnoj luci koji putuju na otok Brač, danas je uvedena  jedna izvanredna trajektna linija do Supetra.  Bude li potrebno, dodala je Ivulić, tijekom vikenda uvest će se još izvanrednih trajektnih linija za srednjodalmatinske otoke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Voditelj Službe prihvata i otpreme u splitskoj zračnoj luci Mate Melvan je izvijestio kako se u toj luci ovog vikenda očekuje najveći ovogodišnji priljev putnika u dosadašnjem dijelu sezone.

 "Danas očekujemo dolazak 111, a sutra 96 zrakoplova koji će u oba pravca prevesti oko 58.000 putnika što je najveći ovogodišnji promet tijekom jednog vikenda," rekao je Melvan za Hinu. Dodao je kako se sadašnji intenzitet priljeva putnika u  Zračnoj luci nastaviti i prvog vikenda u kolovozu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "U drugoj polovici srpnja i prvoj polovici kolovoza ostvaruje se najveći 'udar' putnika u splitskoj Zračnoj luci," dodao je. 

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo