PROGNOZA ZA POČETAK TJEDNA: / Kiša se još ne predaje, no ubrzo opet stižu sunce i više temperature

Image
Foto: Pixsell

Promjenljivo i pretežno oblačno, povremeno uz kišu, ponegdje i pljuskove s grmljavinom, progonoza je što ju je za Hrvatsku danas objavio Državni hidrometeorološki zavod.

24.9.2017.
12:23
Pixsell
VOYO logo

Prema najavama, najviše sunčanog vremena moglo bi biti samo u Dalmaciji. Prema noći će jačati vjetar. Naime, tijekom dana na Jadranu će puhati slabo i umjereno jugo i istočnjak, dok bi navečer duž obale ponegdje mogla zapuhati bura.

Evo kolika će biti najviša temperatura

Najviša temperatura što ju prognostičari očekuju kretat će se od 15 do 20 stupnjeva u unutrašnjosti, a u Dalmaciji i do 23 stupnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duž Jadrana bit će promjenljivo oblačno. Na sjevernom i srednjem Jadranu mjestimice se očekuje kiša, a ponegdje i pljusak uz grmljavinu.

Sunčanih razdoblja danas bi još moglo biti u Međimurju i Podravini. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti kretat će se između 17 i 19 stupnjeva, dok u Zagrebu neće prelaziti 17 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U glavnom gradu očekuje se umjereno do pretežno oblačno uz povremenu kišu ili poneki pljusak. Vjetar će većinom biti slab.

Prognoza za početak idućeg tjedna

I u ponedjeljak cijelu Hrvatsku očekuje vrijeme slično današnjem - promjenljivo, na kopnu i pretežno oblačno s mjestimičnom kišom i pljuskovima s grmljavinom, osobito prijepodne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek od utorka na Jadranu bi moglo biti biti sunčanije, a očekuje se i postepeni porast temperature. No, mogućnost pljuskova meteorolozi ne isključuju na južnom dijelu Jadrana.

Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar, na Jadranu većinom umjerena bura, a u Dalmaciji još u početku dana istočnjak i jugo. Jutarnja temperatura 8 do 13, a na Jadranu od 13 do 18. Najviša dnevna od 14 do 19 stupnjeva, na Jadranu do 22 stupnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo