SMISLITE NEKI KROVIĆ ZA ROŠTILJE... / Dan je divno počeo, ali poslijepodne stižu problemi: U neke dijelove zemlje stižu pljuskovi i grmljavina

Image
Foto: Ilustracija/Goran Kovacic/Pixsell

Praznična će nedjelja na istoku Hrvatskebiti većinom sunčana i ugodno topla, s najvišom temperaturom od 21 do 24 stupnja. No neće biti posve stabilno

1.5.2022.
8:43
Ilustracija/Goran Kovacic/Pixsell
VOYO logo

“Nakon većinom sunčanog i ugodno toplog posljednjeg dana travnja, svibanj će početi nestabilnijim vremenom. Treba, dakle, računati na mjestimičnu kišu, pa i u obliku lokalnih pljuskova već u nedjelju u većini unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a u ponedjeljak gotovo posvuda u Hrvatskoj.

Od utorka do četvrtka vjerojatnost za kišu bit će manja, a prema kraju tjedna ponovno raste vjerojatnost ua promjenjivije vrijeme. Temperatura zraka pritom se neće previše mijenjati”, objavljeno je u uvodu vremenska prognoze HRT-a koju je objavio Zoran Vakula. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dežurni meteorolog osvrnuo se i na protekli travanj, rekavši kako je u većini Hrvatske on bio malo hladniji od prosjeka, i na kopnu i na moru. 

U nedjelju danju većini ugodno toplo, ali osobito poslijepodne nestabilno

"Praznična će nedjelja na istoku Hrvatskebiti većinom sunčana i ugodno topla, s najvišom temperaturom od 21 do 24 stupnja. No neće biti posve stabilno pa su poslijepodne ponegdje mogući pljuskovi uz grmljavinu, posebice u Posavini i u zapadnoj Slavoniji. Povremeno će puhati slab i umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istočnjak i sjeveroistočnjak puhat će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Mjestimice malo kiše moguće je već prijepodne, a osobito u drugom dijelu dana treba računati na lokalno jači razvoj oblaka i prolaznu kišu, moguće i grmljavinu. Temperatura danju oko 20 °C, na sjeveru moguće malo niža.

Mjestimične kiše te grmljavine može biti i u gorskoj Hrvatskoj, poglavito popodne kada su lokalni pljuskovi mogući i ponegdje na obali. No, neće biti iznenađenje ako kiša bude zabilježena i u prvom dijelu dana. Dnevna temperatura u Gorskom kotaru i Lici između 14 i 18 °C, a u Hrvatskom primorju i Istri od 18 do 21 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglašen meteoalarm

Image

U Dalmacijnajviše dnevne vrijednosti oko 20 °C, u unutrašnjosti i do 24 °C. Prevladavat će sunčano, ponegdje s umjerenim jugozapadnjakom te na sjeveru uz umjeren razvoj oblaka od sredine dana. Jutarnja temperatura između 11 i 14 °C, u unutrašnjosti od 5 do 10 °C.

Podjednake jutarnje vrijednosti i na jugu naše domovine gdje će Praznik rada biti obilježen pretežno sunčanim vremenom, sredinom dana i popodne ponegdje uz umjeren jugozapadni vjetar. Najviša temperatura na obali i otocima oko 20 °C, a u zaobalju od 20 do 24 °C."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak ponegdje kiša pa samo malo stabilnije

"Početak tjedna u većini kopnenog područja bit će oblačniji uz povremenu kišu te malo nižu temperaturu zraka. Zatim od utorkauz više sunčanog vremena ponovno toplije, no još su mogući lokalni popodnevni pljuskovi.

Ina Jadranu u ponedjeljaknerijetko kiša, moguće i nevere, a u utorakte osobito u srijeduvećinom sunčano. Zadržat će se podjednako toplo kao u nedjelju.", prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo